Впечатляващата програмана Симфониета-Врацавпролетния полусезон продължавана 13-ти април от 19.00ч.в градската

...
Впечатляващата програмана Симфониета-Врацавпролетния полусезон продължавана 13-ти април от 19.00ч.в градската
Коментари Харесай

Симфониета-Враца посреща световнопризнат ученик на Л.Бърнстейн

Впечатляващата програмана Симфониета-Врацавпролетния полусезон продължавана 13-ти април от 19.00ч.в градската залас концерта„ Реалност или фикция, драма или магичност “. Гостуват първокласни музиканти с изключително забавни творби.

Изключителниятмаестро, възпитаник на Леонард Бърнстейн и Мстислав Ростропович,Михаил Кацще дирижира именитите ни солисти:Марио Ангелов(пиано)иЙоан Кьосев(обой),и Симфониета-Враца в концерта на 13.04 от 19.00ч.

Впрограматаса включени:Волфганг АмадеусМоцарт-увертюра из операта „ Театралният шеф “ -едноактна комична опера, зингшпил,с премиера в далечната 1786г., на 7-ми февруари в двореца Шьонбрун,Виена.

Ще чуем най-известното произведение на видния италиански аристократ, стихотворец, мъдрец, математик и музикант - Алесандро Марчело – Концерт за обой и оркестър в ре минор, оп.1, в осъществяване на соло обоистътна Симфониета-ВрацаЙоан Кьосев.



Блестящият български пианист Марио Ангелов ще ни показа за първи път във Враца-Концерт за пиано и струнен оркестър в ми минор „ Проклятието “, S.121от класикана унгарската национална композиторска школа-ФеренцЛист.



На финала, ще се насладим и на майсторската интерпретация на маестро Михаил Кац и музикантите от Симфониета-Враца наПьотр И.Чайковски – сюита из балета „ Лешникотрошачката “, оп. 71а



Билетите са в продажба в " Гъбката " до хотел " Хемус " и на тел. 0896718303, 0899827060.В Градския билетен центъ се продава и книжката-каталог на Симфониета-Враца, с още доста любопитна информация за творбите, композиторите и гостуващите солисти, и диригенти в програмата на оркестъра до края на юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР