Впечатляваща щедрост от дарителите - партийни функционери, работещи в загадъчната

...
Впечатляваща щедрост от дарителите - партийни функционери, работещи в загадъчната
Коментари Харесай

Да, България: 15 наши лица са служители на Nexo, дарили са ни общо 399 992 лв.

Впечатляваща благотворителност от донорите - партийни функционери, работещи в загадъчната криптоформация
15 от донорите на “Движение Да България ” са чиновници на Nexo. Те са дарили общо 199 999 лева през 2021 година и 199 993 лева през 2022 година, оповестиха от партията.

Според техните регистри част от тези донори са партийни членове, учредители и деятели. Също по този начин се показва, че ПГ на Демократична България ще поддържа предлагането на ГЕРБ да се сътвори Временна парламентарна комисия по тематиката. " Ще предложим тя да завърши с решения за възстановяване на разпоредбите за общественото финансиране и отчетност на политическите партии ", показват още от политическата групировка.

" След направената от нас вътрешна инспекция измежду листата с нашите донори и въз основа на обществено налични данни установихме, че за 15 лица може да се открият данни, че са чиновници на Nexo ", декларират още от Демократична България.

Общо дарените суми от тези лица са в размер на 199 999 лева за 2021 година и 199 993 лева за 2022 година

Във връзка с появили се в медиите изказвания, че тези дарения съставляват 90% от всички дарения, прецизираме следното:

През календарната 2021 година броят на даренията, постъпили по всички сметки с титуляр Политическа партия „ Движение Да България “ са 3167 на обща стойност 2 690 870.70 лева

Това включва както банкови сметки на локални организации, по този начин и други финансови принадлежности (PayPal, ePay, Stripe), в това число дарения в брой и такива, постъпили по нарочните банкови сметки, основани за съответните предизборни акции на Коалиция „ Демократична България – Обединение “ за парламентарните избори, извършени на 4 април 2021 година, 11 юли 2021 година и 14 ноември 2021 година, където Политическа партия „ Движение Да България “, като юридическо лице, е титуляр.

През 2021 година са постъпили 10 дарения от юридически лица на стойност 35 260 лева, като всички дарения, постъпили след влизането в действие на 27.04.2021 година на възбраната за приемане на дарения от юридически лица са възобновени в цялостен размер.

През календарната 2022 година броят на даренията, постъпили по всички сметки с титуляр Политическа партия “Движение Да България “ са 1273 на обща стойност 1 111 788.62 лева

От партията показват, че дарените им суми са изхарчени напълно за финансиране на тези акции, като всеки разход е съответно и писмено регистриран според условието на закона.

Общо за двете години въпросните дарения съставляват 10.52% от всички привлечени средства за акциите.

Всички тези дарения са обществени. Спазени са прецизно условията на закона - средствата са дарени от физически лица по банков път, като са предоставени изискуемите заявления за генезис на средства.

Ще продължаваме да се финансираме транспарантно и да търсим поддръжката на всеки един човек. За нас всяко подаяние - и това от 2 лева, и това от десетки хиляди е скъпо, тъй като по този начин можем да достигнем до нашите гласоподаватели. Всеки лев в акцията влагаме, с цел да разпространяваме нашите хрумвания ", оповестиха от пресцентъра на придвижването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР