Впечатляваща победа на Народната партия на регионалните избори в Мадрид.

...
Впечатляваща победа на Народната партия на регионалните избори в Мадрид.
Коментари Харесай

Защо регионалните избори в Мадрид имат и национално значение?

Впечатляваща победа на Народната партия на районните избори в Мадрид. Консервативната групировката удвоява мандатите си в локалния парламент, само че все пак няма да може да ръководи независимо. Исабел Диас Аюсо - районният министър председател от Народната партия, е огромният победител.

На какво заложи Аюсо по време на акцията, кой напуща политиката след вота и за какво районните избори имат и национално значение?

Бурна наслада в щаба на Народната партия.

" Благодаря Ви, че пишете историята. Днес стартира нова глава от историята на Испания, тъй като от тук - от Мадрид, от нулевия километър, ние ще възстановим гордостта, възприятието на принадлежност, културата на полагане на старания, и най-много взаимното битие, единството и свободата, от които Испания има потребност ", съобщи Диас Аюсо.

Силният коз на Аюсо - опълчване на тактиката на централните управляващи за коронавирус рестриктивните мерки. По нейно предписание заведенията в района Мадрид останаха отворени - макар рекомендациите на държавното управление и огромния брой инфектирани. Тя завоюва от този ход, макар упреците, че мисли за бизнеса, а не за здравето. Народната партия ще има 65 мандата в 136 локалния парламент, това е единствено с 4 по-малко от нужните за болшинство. Най-вероятният съдружен сътрудник на Народната партия е крайно-дясната Вокс, която печели 13 мандата.

Аюсо разгласи, че резултатите от вота са началото на края на ръководството на държавното управление на малцинството на премиера Педро Санчес от Испанската социалистическа партия. За левите партии изборите са цялостен погром - дружно те печелят 58 мандата. След тежкото проваляне създателят на партията " Подемос " и някогашен вицепремиер в кабинета " Санчес " разгласи, че напуща политиката.



" Напускам поста и политиката. Ще остана надълбоко предан на страната си. Но няма да бъда спънка за обновяването на управлението, от което нашата политическа мощ се нуждае ", сподели Пабло Иглесиас.

Безапелационният триумф на Народната партия в района Мадрид, в който ръководи към този момент 26 години, ускорява позициите на партията на национално равнище.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР