Впечатляващ със своята визия пешеходен мост в парк „Арпезос“ смята

...
Впечатляващ със своята визия пешеходен мост в парк „Арпезос“ смята
Коментари Харесай

Мост като криле на пеперуда ще правят в парк Арпезос в Кърджали

Впечатляващ със своята визия пешеходен мост в парк „ Арпезос “ счита да направи локалната администрация в Кърджали, съобщи кореспондентът на .

Предвидено е надлъжната му ос да прилича отворени криле на пеперуда, а в вероятност – затихваща вълнообразна форма, която да основава чувство за безконечност и естетика.
Обявената поръчка е инженерингова – за планиране и създаване на мостово оборудване, свързващо първата и втората част на парка „ Арпезос – Север “. Прогнозната ѝ стойност е 567 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата за него са обезпечени от Оперативна програма „ Региони в напредък “.
Според проектанта мостът с дължина 111 метра е предопределен за обслужване на разбъркан поток от пешеходци и велосипедисти. Той съставлява система от четири двойки стоманени дъги. Предвидено е да се сложи парапет с две ръкохватки, обезопасени от вътрешната част с опънати въжета.
Пешеходната платформа ще е с надлъжен надолнище от 5% и ширина 4 метра. Настилката е планувана да е от декинг (дървесно полимерен композитен материал), който съгласно проектанта е извънредно здрав и устойчив, предопределен за открити пространства с огромно натоварване.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР