Впечатлението в България бе, че нападам Борисов, но всъщност съм

...
Впечатлението в България бе, че нападам Борисов, но всъщност съм
Коментари Харесай

Захариева: Дачич обяви, че е реагирал на думи, които Борисов не е изричал

Впечатлението в България бе, че атакувам Борисов, само че в действителност съм реагирал на нещо, което Борисов не е казвал. Това е споделил министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич на българския си сътрудник Екатерина Захариева. Двамата разговаряли в словашкия курорт Високи Татри, където вземат участие в неофициалната среща на министрите на външните работи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

В неделя сръбският външен министър Ивица Дачич настоя представител на българското посолство в Белград да бъде извикан на диалог във външното министерство във връзка изказване на българския министър председател Бойко Борисов. Става въпрос за изявление на Борисов, представено от организация РТС, че бъдещият началник на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел би трябвало да показва позициите на целия Европейски Съюз, без значение че неговата страна Испания не признава Косово.Вчера България извика посланика на Сърбия в София, откакто в събота Дачич направи остри мнения по националната телевизия РТС по този мотив. " Очевидно има неправилна интерпретация на думите на Борисов - най ме изненада това, което оповестиха нашите медии. Както анализирахме с министърката, министър председателят Борисов в действителност дава отговор на запитване дали Борел ще е привързан, тъй като Испания не признава Косово. Това значително за мен трансформира подтекста на изявата му ", показва още Дачич.

Сръбският външен министър акцентира, че смята казусът за завършен. " Искаме с България положителни връзки, другарски, съюзнически и стратегически, тъй като това е в полза на двете страни и двата народа ", добавя той.

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов разгласи, че чака опрощение от Дачич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР