Впечатлен съм от професионализма и качествата на хората, работещи в

...
Впечатлен съм от професионализма и качествата на хората, работещи в
Коментари Харесай

Фандъкова се срещна с президента на социалния икономически комитет

Впечатлен съм от професионализма и качествата на хората, работещи в обществената сфера в София. Това съобщи на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова президентът на обществения стопански комитет Лука Жайер. По време на срещата Лука Жайер срещна градоначалникът с положителни европейски практики в обществената сфера. Двамата разискаха опциите за партньорство и поддръжка на дела за взаимност и съпричастност.

В срещата взе присъединяване зам.-кметът Албена Атанасова. Над 100 се обществените услуги, дружно със клубовете за пенсионерите, които Столичната община дава. По-голямата част от тях се ръководят от неправителствени организации. Според столичния кмет Фандъкова развиването на обществената политика на общината има триумф, точно тъй като институцията употребява потенциала на неправителствените организации. Те са доста опитни и имат добра експертиза, уточни кметът.

Към общината работи Консултативен съвет, в които членуват 26 организации, които са изработили общи правила за качество на обществените услуги. Столичната община е първата в страната, която има стратегия за Асистент за самостоятелен живот, с които подкрепя хора, които желаят да учат или да работят, напомни още Фандъкова. Общината съумя да закрие всичките седем домове от остарял вид за настаняване на деца лишени от наставнически грижи, а на тяхно място грижата бе поета от приемни фамилии и обществени служащи в центрове за настаняване от фамилен вид. Те са построени и се ръководят с европейски средства.

Кметът Фандъкова уточни като проблем към момента ниското възнаграждение в сферата и дефицита на обществени служащи. Тя връчи на Лука Жайер специфична грамота за приноса му към одобряването на Столичната община като позитивен модел в самодейностите за просвета, взаимност и обществени нововъведения на Европейската комисия, предадоха от пресцентъра на Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР