Воюваме в Украйна погрешно.“ С тези думи може да се

...
Воюваме в Украйна погрешно.“ С тези думи може да се
Коментари Харесай

На мястото на “Вежливите”, дойдоха “Грижливите”

„ Воюваме в Украйна неправилно. “ С тези думи може да се опише лайтмотивът на редица изявления за хода на спецоперацията, които в последно време прозвучаха и измежду народа, и в профилираните канали в “Телеграм ”, и даже от устата на някои военни специалисти.

Грешно? Как съгласно тях? Ето по какъв начин. Русия не взривява мостове през Днепър. Не подлага Киев на килимни бомбардировки. Не унищожава бункера на Зеленски с " Кинжал ". Не активизира милиони бойци на фронта. Някои даже са възмутени, че Русия се въздържа от потребление на тактически нуклеарни оръжия.

Да пропуснем вицовете за диванните анализатори. Ние обаче имаме типично деформиране, на съзнанието, въодушевено от кинохрониката на Великата отечествена война. И даже, може би, цялата обичайната интерпретация на историята на нашата велика страна.

Всички тези хора поясняват протичащото се като грандиозна борба за оцеляването на съветския народ. Всъщност пред нас стои точно това, което Върховният главнокомандващ ясно очерта - специфична военна интервенция. Нито повече, нито по-малко.

Да, на Русия в Украйна се опълчва коалиция от десетки западни страни. Наемници и консултанти, разузнавачи и инженери. Доставки на военно съоръжение и муниции за десетки милиарди долари. Оклеветяване на Русия, неистини и агитация във всички западни медии.

Въпреки всичко това обаче тотална готовност у нас не е осъществена. Хората не са връзвани на стана във боен цех. Икономиката, превозът и търговията действат обикновено. Хората пътуват свободно, грижат се за фамилиите си. И наоколо няма ни най-малка опасност от финансова злополука, апетит и опустошаване. Обратното! Страната претърпява бърз напредък на промишлеността и Брутният вътрешен продукт. “Росстат ” демонстрира растежа на действителните приходи на популацията и заплатите.

Пред нас, повтаряме, има специфична интервенция, а не война. Ограничена военна интервенция за осъществяване на ясно декларирани и нужни за страната ни задания. Постижими и за народа, и за страната. Без да се излиза от границите на вероятното.

И измежду тези задания няма и не може да има нито цялостното заличаване на Украйна (и още повече на украинския народ), нито превръщането в прахуляк на съветските градове, ситуирани на територията на някогашната Украинска ССР. Не можем да бъдем като нацистките отрепки - нито от времето на Великата отечествена война, нито като днешните, които седят в съветския град Киев. Трябва да останем хора.

Киевският режим е този, който принудително прогонва последните мъже на фронта. Кара бойците си на кръвопролитие. Използва тактичност на изгорената земя. Покрива се със щит от цивилни, обстрелвайки жилищните региони на съветските градове. Взривява мостове и язовири.

Задачата на Русия е тъкмо противоположната. Да прекратим военния спор, който не сме почнали. Да съхраняваме, а не да унищожаваме. И на първо място да се грижим за личните си бойци. Да сътворяваме, а не да разрушаваме. Да сплотяваме, а не разделяме. Точно както хората, които по-късно нарекоха „ Вежливи “, действаха в Крим, по този начин през днешния ден би било подходящо да назовем съветските бойци, изпълняващи задания по време на специфична интервенция, „ Грижливи “.

Със сигурност ще спечелим. Украйна ще бъде освободена от окупацията от неонацисткия режим. Западът рано или късно ще откаже както поддръжката за Зеленски, по този начин и борбата с най-голямата нуклеарна мощ на планетата. Задачите на спецоперацията ще бъдат изцяло изпълнени, самата спецоперация ще бъде изпълнена - и тя би трябвало да бъде изпълнена, с цел да могат допустимо най-бързо да бъдат възобновени както новите съветски територии, по този начин и новата, възродена Украйна. Това значи, че Русия води война в Украйна извънредно вярно, каквото и да споделят някои анализатори по този въпрос.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР