Войските на съюзническите армии на Русия и ЛНР продължават методично

...
Войските на съюзническите армии на Русия и ЛНР продължават методично
Коментари Харесай

“Фронтът се разпадна”. Какво се случва в Донбас

Войските на съюзническите армии на Русия и ЛНР не престават методично да освобождават Лисичанск. Щурмовите елементи овладяха стратегически значимо оборудване в южните околности на града - локална петролна рафинерия. Блокираните в оперативно обграждане подразделения на ВСУ са мощно лимитирани в опциите си за маневриране. За протичащото се в тази зона на военните дейности - в материала.

Половината град

Командването на ВСУ имаше проекти за рафинерията в Лисичанск. Киев се опита да трансформира това дружество във втори “Азовстал”. Рафинерията се намира в южните покрайнини, покрай селището Волчеяровка. Това беше и главната цитадела на групировката.

На територията на индустриалната зона има доста евентуални позиции за снайперисти, картечници и гранатомети, укрития за военна техника. Те обаче не се бориха дълго.

" Всички значими пътища към Лисичанск се управляват от съюзническите сили на Русия и ЛНР ", изясни пред публицисти посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник. " Пътят Лисичанск-Артьомовск е изцяло блокиран. В индустриалната зона престрелките продължиха няколко дни, и в този момент украинските формирования са изцяло изтласкани”.

В допълнение към рафинерията, съюзническите сили окупираха завода за каучукови произведения, ситуиран на изток. Някога това е било едно от най-големите предприятия на Украинската ССР. Но и него взеха решение да не отбраняват. Мариупол сподели, че в изискванията на цялостно обграждане - без подкрепления и попълване на муниции - даже уличните здания престават да бъдат надеждно леговище.

Предната вечер от Министерство на вътрешните работи на ЛНР оповестиха, че половината град е овладян. Битките са за всяка къща. Частите на ВСУ се пробват да прикрият отстъплението на главните сили, които пробиват единствения останал път през Белогоровка. Този маршрут обаче минава на процедура в намерено поле. Отстъпващите войски са непрекъснато бомбардирани от артилерия и авиация.

Въпрос на време

„ Те са в капан, провалянето им е единствено въпрос на време, споделя офицер от армията на ЛНР с позивна “Люти. “ “Според нашата информация, с изключение на украинските военни, няколкостотин западни наемници и доброволци, основно от Полша, са се укрепили в Лисичанск. Надяваме се да имат задоволително разсъдък да не умрат за непозната страна. Ако чужденците не са правили военни закононарушения в Донбас, могат да разчитат на снизходителността на съда.Но до момента в който не сложат оръжие, няма да ги жалим ”, добави той.

Групата няма необикновен избор къде да се отдръпна: единствено към Северск, в североизточната част на Донецка област.

Контролът върху този най-съществен транспортен възел ще разреши на съюзническите сили да развият настъплението по едно и също време в няколко посоки: на юг - към Бахмут, на запад - към Славянск и Краматорск, на северозапад - към региона на Харков. Но за по-нататъшни дейности е належащо изцяло да се освободи територията на ЛНР.

След освобождението на Лисичанск частите, употребявани в този сектор на фронта, ще отидат да избият бойците на ВСУ от ДНР, където позициите им към момента са много мощни.

" Изкупителна жертва "

Замид Чалаев, пълководец на полицейския полк “Ахмат Кадиров”, сподели пред публицисти, че частите, настъпващи към Лисичанск, чакат да обезкървят ВСУ и да ги принудят да изразходват боеприпасите на артилерията и тежката бронирана техника. След това гарнизонът ще се съобщи. Според специалистите провалянето на украинската войска в ЛНР ще има дълбоки политически последствия за Киев.

„ Зеленски сложи задачата на ръководителя на контраразузнаването военачалник Александър Поклад да откри или образува „ дело “ по обвинявания против главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни във връзка със загубата на територия и провалянето в Донбас ", написа в обществените мрежи някогашният народен представител от Върховната Рада Иля Кива. В близко бъдеще е нужна " изкупителна жертва " за общество, в което недоволството и недоверието към управляващите нарастват от ден на ден и повече.

Ще се види до каква степен ще се стигне. Според някогашния национален народен представител, войските са наясно с идните провокации от страна на президента и по тази причина водят договаряния с Петро Порошенко. Вътрешната политика на Украйна директно зависи от събитията на фронта.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР