Войниците в Германия трябва да разчитат на цивилни хеликоптери, за

...
Войниците в Германия трябва да разчитат на цивилни хеликоптери, за
Коментари Харесай

В Германия пропищяха от окаяното положение на армията си

Войниците в Германия би трябвало да разчитат на цивилни хеликоптери, с цел да бъдат превозени в Афганиста н, до момента в който жизненоважно съоръжение като бронежилетки би трябвало да бъде наемано. Това се акцентира в нов отчет на Бундестага (германския парламент) за положението на Бундесвера (германските въоръжени сили), оповестяват немските медии.

Ежегодното изследване, частично учредено на изявленията с бойци и визити на военни бази в цялата страна, също по този начин е посочило нарастване на известията за полов тормоз и някои случаи на крайнодесен екстремизъм измежду бойците.

" Бих желал да рапортувам: пролет е, всичко ще бъде ново. Но истината е: към момента е зима ", разяснява членът на Комисията по защита към Бундестага Ханс-Петер Бартелс, представяйки отчета по време на конференция в Берлин.

Най-големият проблем, от който се оплакват немските бойци, е неналичието на съоръжение , макар многократните обещания на държавното управление, датиращи от срещата на върха на НАТО през 2014 година, за смяна на посоката. Това не се счита за изненадващо развиване, като се има поради, че немските медии постоянно отразяват проблемите на немските военни.

Особено безпокойствие провокира тежката техника : Бартелс е открил, че постоянно по-малко от 50% от танковете, корабите и самолетите на Бундесвера са били разполагаем когато и да е - било за образование или за оперативни цели.

" Все още липсват аварийни елементи ; поддръжката в промишлеността се протака; пограмите за образование страдат ", акцентира социалдемократът Бартелс, допълвайки: " Абсолютно наложително е ускоряването на доставките. "

Проблемът, прибавя той, не е безусловно неналичието на пари - той означи с утвърждение, че военният бюджет на Германия се е нараснал с 5 милиарда евро до 43,2 милиарда евро тази година, а " бюрократичното страшилище ", в което армията се е трансформирала .

" Твърде доста работа се прави два пъти или срещу друга работа ", уточни той и акцентира: " Твърде доста работа се губи за неприятните структури. И не всеки безценен план за цифровизация постоянно е от помощ. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР