Войници от американски бази в Европа, в които се намират

...
Войници от американски бази в Европа, в които се намират
Коментари Харесай

Американски войници случайно разкриха ядрени оръжейни тайни за бази в Европа

Войници от американски бази в Европа, в които се намират нуклеарни оръжия, употребяват обществено налични онлайн приложения с флаш карти, с цел да запомнят дълги и комплицирани протоколи за сигурност, разкри проверяващият уеб страница Bellingcat, оповестява " Дойче Веле ".

Според отчета военният личен състав употребил уеб сайтове като Quizlet, Chegg Prep и Cram, с цел да запомни кодове, диалект и даже положението на нуклеарните арсенали и хранилища.

Докато европейските държавни управления нормално отхвърлят да потвърдят или отрекат съответните локации на американското нуклеарно оръжие, съхранявано в техните страни, само че изтекли документи, фотоси и мнения от пенсионирани чиновници постоянно удостоверяват съществуването на оръжията.

Последните разкрития обаче стигнаха до такава степен, че да разпознават точния брой и местоположението на оръжията в границите на базите, в това число дали складовете, в които се съхраняват, са " горещи " - с оръжия в подготвеност - или " студени ".

Авторът на следствието Фоке Постма изясни, че са съумели да открият флаш

картите, принадлежащи на дейните бойци, като са търсили избрани термини, за които е известно, че са свързани с нуклеарни бази.

Резултатът е откриването на няколко комплекта флашкарти, разкриващи информация за няколко бази в Европа, в това число в Германия, Холандия и Турция.

Един комплект от 70 карти със заглавие " Проучете! " разкриха броя на " живите " и " неживите " нуклеарни оръжия в авиобазата Фолкел в Холандия, което холандското държавно управление счита за загадка.

Други разкриха по какъв начин бойците би трябвало да реагират на разнообразни равнища на паника, където на място са ситуирани охранителни камери, и " думи ", които бойците употребяват по телефона, с цел да покажат, че са взети да вземем за пример като заложници от нападатели.

Bellingcat открива флашкарти, датиращи още от 2013 година и от април 2021 година Сайтът се свърза с НАТО и американските военни за коментар, преди да разгласява историята си, след което откритите карти бяха отстранени.

Директорът на Програмата за неразпространение на нуклеарни оръжия на Източна Азия в Центъра за проучвания на неразпространението Джеймс Мартин, Джефри Луис приказва пред Bellingcat за течовете, наричайки ги " жестоко нарушаване " в практиките за сигурност.

Той добави, че секретността на нуклеарните оръжия в Европа не е обвързвана със отбраната на оръжията, а по-скоро с предпазването на политическите и военните водачи от " нуждата да дават отговор на тежки въпроси по отношение на това дали споразуменията за шерване на нуклеарно оръжие към момента имат смисъл през днешния ден. Това е още едно предизвестие, че тези оръжия не са сигурни. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР