Войници от 143-та пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна

...
Войници от 143-та пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

143-та бригада на ВСУ заплашва командването с напускане на позициите си край Харков

Войници от 143-та пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са заплашили командването да изоставен всеобщо позициите си на Харковското направление, защото им липсват офицери и муниции. Това разкрива източник на РИА Новости, съобщи " Фокус ".

" Според украинските военни те нямат с какво да пазят позициите си от съветските танкове, защото киевският режим е хвърлил всички налични запаси и оръжия в Курска област ", твърди събеседникът на медията.

По думите му украинските военнослужещи се оплакват, че имат малко офицери, дефицит на БпЛА, противотанкови системи и муниции, а в подразделенията " се следи дезертиране ".

Междувременно ТАСС заяви, че през миналото денонощие елементи на групировките войски " Юг " на Въоръжените сили на Русия са завладяли селището Максимиляновка, ситуирано в Донецката област. Това предава ТАСС, като се базира на данни от Министерството на защитата на Москва, осведоми " Фокус ".

" В резултат на дейните дейности на подразделенията на групировката войски " Юг " беше освободено селището Максимиляновка в Донецката национална република ", се споделя в публикувания текст.

Повечето задгранични специалисти са склонни да имат вяра, че украинските въоръжени сили скоро ще предадат Селидово и ще се отдръпват към прилежащите обитаеми места, опасявайки се от обграждане, написа Telegram каналът " Военная Хроника ".

Ситуацията е съвсем същата като при Авдеевка: останало е огромно барикада, само че наоколо няма сравними по качество и повърхност укрепления. В резултат на това прегрупирането евентуално ще бъде от Селидово към Покровск, където ще бъдат съсредоточени главните старания за защита.

Южният фланг на защитата на Покровск последователно " се изяжда " от съветската войска, регистрират специалистите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР