Войната за паркоместа в София ври и кипи. В методите

...
Войната за паркоместа в София ври и кипи. В методите
Коментари Харесай

Войната за паркиране: Счупени чистачки и сплашващи бележки

Войната за паркоместа в София ври и кипи. В методите за предизвестие и заплашване се включват хвърчащи бележки и вдигнати чистачки. Напрежението в кв. „ Павлово “ ескалира поради неналичието тук-там за паркиране. Поредният опит за заплашване е от съседите от блок 138, които се ядосали, че столичанка, която не живее в съответния блок, показала безразсъдство да паркира пред жилищната кооперация.

„ Махнете този автомобил. Паркингът е единствено за живеещите в блок 138 “, написа на бележката, въпреки паркинг единствено за живущи в блока по закон да не съществува. Автомобилът е на Ваня Самаджиева. Жената изяснява, че стопира пред блока, когато няма други места.

„ Вдигаха ми чистачките. Последния път сложиха тази записка. Опитах се да беседвам със съседите от блока и да им обясня, че мястото е уширение на улицата и те няма по какъв начин да претендират, че мястото е на блока “, изясни тя пред bTV.

„ Ако не махна автомобила, може да се стигне до по-агресивно държание. Първият път ми счупиха чистачката. От Район „ Витоша “ ми споделиха, че това е уширение на улица “, добави Самаджиева.

Преди дни жители излязоха на митинг и блокираха столично кръстовище. Недоволството е против съгласно тях противозаконната метаморфоза на придвижването и възбраната за прилагане на паркоместа в региона на бул. „ Патриарх Евтимий “. Според жителите на квартала със „ заповед от никой за никой ” през вчерашния ден вечерта биват заградени част от паркоместата по бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “. Това пишат участници в митинга в обществените мрежи.

През септември 2023 година гумите на автомобил бяха нарязани в столичния квартал „ Връбница “.

„ Мястото не е неразрешено за паркиране, нито е вход и излаз за някого, не е инвалидно, не е платено. То е обособено точно за паркиране “, изясни тогава потърпевшата собственичка. По-късно тя схваща, че живеещите в бл. 609 са присвоили тротоар, с цел да паркират, а тя е попречила да паркират там.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР