Войната все повече се премества на руска територия - в

...
Войната все повече се премества на руска територия - в
Коментари Харесай

Украйна нападна Москва в една от най-големите атаки с дронове някога - Булевард България

Войната от ден на ден се реалокира на съветска територия - в сряда Москва е била нападната с минимум 11 дрона, които са били свалени от съветската противовъздушна защита. По думите на кмета това е " една от най-големите " офанзиви против съветската столица в миналото.

Общо 45 дрона са атакували разнообразни райони в Русия - 11 са свалени над Москва, 23 над Брянска област, 6 над Белгород, 3 над Калужска област и други 2 над Курск. Това излиза наяве от изказване на съветското министерство на защитата, което упреква Украйна за нападението.

Украйна към момента не е коментирала последното огромно нахлуване на Русия, само че заяви, че нейните сили са поразили военна цел в Ростовска област.

От месеци Киев води все по-опустошителни интервенции, ориентирани против съветските сили на личната им територия. Атаките против столицата, в която живеят над 21 млн. души, обаче са по-редки.

" Това е един от най-мащабните опити за нахлуване против Москва благодарение на дронове в историята. Създадената отбрана на Москва разреши сполучливо да се отхвърлен всички офанзиви на вражеските безпилотни самолети ", се споделя в изказване на кметът на Москва Сергей Собянин.

Украинските удари идват в миг, в който Русия напредва в Източна Украйна, където управлява към 18% от украинската територията. Тя обаче среща срамни проваляне в личния си регион Курск, където украиските войски нахлуха преди седмица. Според съветски военни блогъри сега там не престават да се водят интензивни сражения, като Украйна е превзела най-малко 450 кв. км от съветската територия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР