Войната в Украйна засегна и една категория руснаци, които досега

...
Войната в Украйна засегна и една категория руснаци, които досега
Коментари Харесай

Мистериозни инциденти с руски олигарси - самоубийства ли са или инсценирани убийства?

Войната в Украйна засегна и една категория руснаци, които до момента се радваха на всевъзможни привилегии. Руските олигарси, които бяха лоялни на президента Владимир Путин, имаха опция да умножават умерено благосъстоянията си.

С началото на съветската инвазия в Украйна те попаднаха под ударите на интернационалните наказания. Властите в редица западни страни блокираха техни активи и имущество. Успоредно с това излизат вести за мистериозни произшествия, които се дефинират като самоубийства, само че събитията към тях са неразбираеми. Част от случаите засягат висши фрагменти, свързани с съветския енергиен колос " Газпром ".



Още преди войната, в края на януари, някогашният изпълнителен шеф в компанията е открит мъртъв. Леонид Шулман , който е разследван за машинация, е оставил записка и полицията взема решение, че се е самоубил. Има обаче съмнения, че това е инсценирано ликвидиране.

На 25 февруари е открит обесен Александър Тюляков , също изпълнителен шеф в " Газпром ". Въпреки заключението, че той се е самоубил, службата за сигурност на концерна още проверява случая.

На 28 февруари - в имението му във Англия, е открит обесен Михаил Уотфорд - човек, натрупал благосъстояние като нефтен и газов магнат. Полицията заключава, че той се е самоубил.

На 18 април в Москва са открити телата на първия вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев , брачната половинка и щерка му . Смята се, че той ги е умъртвил, преди да посегне на себе си. Игор Волобуев, който също е бил върховен чиновник в банката, преди да замине за родната си Украйна, не има вяра, че Аваев е бил кадърен да простреля брачната половинка и 13-годишната си щерка. Той допуска, че става дума за инсценирано самоубийство.

Волобуев мисли същото и за случая със Сергей Протосеня - някогашният изпълнителен шеф на съветската газова компания " Новатек ", който се разиграва в испанския курорт Лорет дел Мар. На 19 април Протосеня е открит обесен, а брачната половинка и щерка му - убити в леглата им . Полицията проверява версии за ликвидиране и самоубийство или за тройно ликвидиране.

Подобна покруса се е разиграла на 24 март в съветския град Нижни Новгород със фамилията на предприемача Василий Мелников , притежател на здравната компания " Медстом ". Смята се, че Мелников е намушкал смъртоносно брачната половинка и двамата си синове , а по-късно се е самоубил. Негови съседи и родственици не могат да повярват на това.

През годините редица олигарси са откривани мъртви или с изчезвали при неразбираеми условия. До момента няма доказателства за присъединяване на Кремъл или тайните служби.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР