Войната в Украйна върна икономиката на Русия в 2018 г.,

...
Войната в Украйна върна икономиката на Русия в 2018 г.,
Коментари Харесай

Войната в Украйна вероятно е върнала икономиката на Русия към нива от 2018 г.


Войната в Украйна върна стопанската система на Русия в 2018 година, съгласно Bloomberg Economics. Брутният вътрешен артикул на Русия евентуално е паднал с 4,7% на годишна база през второто тримесечие на 2022 г.- първото стесняване от една година, съгласно анализатори, интервюирани от Bloomberg.

Първото цялостно тримесечие от началото на войната в Украйна е в интервала април до юни означи първото цялостно тримесечие. Руската централна банка пресметна, че стопанската система на Русия се е свила с 4,3% през второто тримесечие на годината.

Икономиката на Русия евентуално " загуби четири години напредък, връщайки се към времената от 2018 година през второто тримесечие ", съгласно икономиста на Bloomberg Economics Русия Александър Исаков.

Икономиката на Русия възлиза на 1,66 трилиона $ през 2018 година и 1,78 трилиона $ през 2021 година, съгласно Световната банка.

Според публични данни стопанската система на Русия е повишена с 3,5% през първото тримесечие на 2022 година

Въпреки че съветската стопанска система беше напрегнат през второто тримесечие, свиването въпреки всичко е доста по-малко от предстоящото. Анализатори чакаха стесняване с към 9% до 10%.

Въпреки огромните наказания, стопанската система на Русия се показва по-добре от предстоящото, макар че отчет от Йейлския университет предишния месец упрекна Кремъл в сортиране на данни, с цел да показа удобна визия за стопанската система страната.

Кремъл реши да смекчи въздействието на комерсиалните ограничавания с стратегии, които поддържат рублата и резервират работните места, съгласно анализатори, представени от Business Insider.

Икономическата резистентност на Русия досега се дължи и на енергиен експорт, който се задържа на високо равнище с помощта на световното стесняване на доставките и повишението на цените. Международната организация по енергетика (МАЕ) съобщи с писък отчет, че Русия към момента създава доста повече нефт от предстоящото тази година. Всъщност Русия е произвела повече нефт през юли, в сравнение с през май и юни, съгласно МАЕ.

Кремъл се пробва да откри различни пазари за своите енергийни артикули, тъй като обичайните купувачи в Европейския съюз са подготвени да забранят вноса на недопечен нефт от края на 2022 година Преди ден блокът забрани вноса на въглища в страната. Европейските страни като Германия и Италия, също работят по въпроса за отвод от съветския природен газ.

Това значи, че нещата може да станат доста по-трудни отсега нататък за Русия. Ембаргото на Европейски Съюз евентуално ще докара до спад на производството на недопечен нефт в Русия с 20% през 2023 година, се споделя в отчета на МАЕ. От Bloomberg Economics споделят, че се чака стопанската система на Русия да се свие с още два процентни пункта през 2023 година заради възбраната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР