Войната в Украйна трябва да приключи, като конфликтът трябва да

...
Войната в Украйна трябва да приключи, като конфликтът трябва да
Коментари Харесай

Президентът на Южна Африка към Путин: Войната трябва да приключи

Войната в Украйна би трябвало да завърши, като спорът би трябвало да бъде решен по дипломатически път. Това беше посланието на южноафриканският президент Сирил Рамафоса по време на диалозите с съветския президент Владимир Путин в Санкт Петербург, където той води делегация на седем африкански страни.

 
Ние имаме вяра, че в този момент е моментът и двете страни да договарят и да сложат завършек на тази война, тъй като тя предизвиква огромна неустойчивост и вреди на разнообразни страни по света. И ние, като африкански страни, усещаме въздействието на тази война.
Сирил Рамафоса, президент на Южна Африка

Африканските водачи показаха на Владимир Путин кротичък проект от 10 точки, който Сирил Рамафоса разиска с украинския президент Володимир Зеленски в Киев ден по-рано.
В отговор Владимир Путин упрекна Киев за началото на войната. Руският президент благодари на африканските водачи за техния " интерес ".

 
Приветстваме уравновесения метод на африканските другари по отношение на украинската рецесия. Скъпи другари, оценяваме вашия интерес към намирането на решение на спора. Веднага отговорихме позитивно на вашето предложение за осъществяване на договаряния по украинския въпрос. 
Владимир Путин, президент на Русия

В африканското предложение се приказва за деескалация, само че не се загатва евакуиране на съветските войски от украинските територии. Преди това Зеленски акцентира пред африканската делегация, че няма да договаря с Москва, до момента в който Русия окупира украинска земя. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР