Войната в Украйна трябва да бъде спряна максимално бързо, защото

...
Войната в Украйна трябва да бъде спряна максимално бързо, защото
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Опасността конфликтът в Украйна да се разрасне и да стане световен е реална

Войната в Украйна би трябвало да бъде спряна оптимално бързо, тъй като тя ще докара до доста съществени стопански последствия за нас. Опасността за нас от включването в спора става доста сериозна. Това сподели ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според него заплахата спорът да се разрасне и да стане международен е действителна.

„ Аз бих сложил въпроса, за какво американските партии в България - Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия желаят България да бъде включена в този спор? Защо те не кажат ясно и изрично, че България не би трябвало да стои като страна участник, а като страна медиатор? Какви щяха да са ни икономическите изгоди, в случай че ние бяхме останали неутрални в този спор и в случай че ние бяхме една от тези страни, които не бяха наложили наказания против Русия? Ползите ни щяха да бъдат десетки по-големи, такива каквито са за турската стопанска система сега ", съобщи Костадинов.

Лидерът на „ Възрждане " разяснява, че политиката на Съединени американски щати не се подлага на коментар и военните й интервенции се одобряват за естествени, само че в тази ситуация с Русия това не е по този начин. „ И едното и другото не е обикновено, единствено че и в единия, и в другия случай можем да намерим доста съществени разлики. В Сирия няма нито един американец, там няма американско малцинство, в Украйна по публични данни на последното броене означи 11 милиона руснаци ", съобщи Костадинов.

Според него не би трябвало да се съобразяваме с решението на Международния углавен съд за Владимир Путин. „ Няма по какъв начин да осъществим нарежданията на съд, който почтено казано буди доста съществени терзания във връзка с неговата обективност. Защото обвиняването към Путин е едно, че той бил депортирал принудително деца от Украйна в Русия. Тези деца, които са депортирани, те са депортирани по избор на личните им родители и това е задоволително ясно и очевидно от доста, не стотици, а хиляди сходни репортажи, предавани по съветските малките екрани ", уточни Костадинов.

Той съобщи, че подписката за референдума е събрала повече от 530 000 подписа и се чака до края на периода те да доближат 600 000.

В закона за въвеждане на еврото би трябвало наложително да бъде посочен закрепен курс на лв. към еврото, тъй като в противоположен случай той може да стане 1:3, предизвести Костадинов. „ В този случай всеки един в България ще загуби почти сред 30 и 50 % от своите спестявания, а приходите ни ще намалеят ", изясни той.

Единствения метод за понижаване на инфлацията у нас съгласно него е страната да има лично произвеждане. „ Ако страната не разчита както сега на 80 % импорт на храни и 20 % родно произвеждане, по какъв начин тъкмо да борим инфлацията? Инфлацията идва извън. Единствения метод да я борим е със защитни мита, само че ние нямаме право на това, тъй като сме в Европейски Съюз ", уточни Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР