Войната в Украйна тече от 2014-а година. Участвал съм като

...
Войната в Украйна тече от 2014-а година. Участвал съм като
Коментари Харесай

Военен експерт: Големият въпрос е къде украинците планират да спрат успешната контраофанзива

Войната в Украйна тече от 2014-а година. Участвал съм като уредник на образованието на батальоните Донбас, Непарадин и други от националната армия.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria военният специалист Калин Димитров.

Да се дават дълготрайни прогнози какво ще се случи във войната е много комплицирано. Има един интервал, който се споделя „ Разпутица “. Това е интервалът след огромните есенни дъждове, когато голям % от черните пътища в Украйна стават на практика непроходими. Архивни фотоси от Втората международна война ни демонстрират немски войски, затънали в същата тази тиня. Така че огромните колони техника евентуално ще срещнат някакви проблеми. По-малки бойни единици, въоръжени с огромното предимство на украинската войска сега – високоточно оръжие, могат да продължат да безпокоят съперника.

 
След анексията на четирите области на Украйна от Русия няма да последва нищо и няма да има никаква разлика в бойните дейности. Големият въпрос е къде възнамеряват да спрат украинците при продължение на сполучливата си контраатака. Очаквам президентът Зеленски да разгласи през днешния ден, че това ще е до границите, оповестени през 1991 година От военна позиция сега украинците са печеливша страна.
Ако обкръжението на Лиман е реалност, това значи, че съветската войска не е съумяла да стабилизира нов фронт на река Оскол, което значи, че оттук насетне рухването на Лиман може да отвори огромна дупка в съветските фронтове. Херсонската формация също е във фактическо обграждане от няколко месеца.

Русия не е естествена демократична страна. Затварянето на границите поради бягащите от мобилизацията ще повиши градуса на напрежение, само че надали ще последва нещо. Във военно отношение дали ще последва нещо позитивно за Русия от тази готовност също не съм уверен.

Предполагам, че войната ще продължи най-малко още година, сподели още Димитров

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР