Войната в Украйна - ситуацията в Донбас остава тежка, Киев

...
Войната в Украйна - ситуацията в Донбас остава тежка, Киев
Коментари Харесай

Киев няма да остъпи територии на Москва дори и при референдум, заяви Зеленски

Войната в Украйна - обстановката в Донбас остава тежка, Киев приготвя контраатака на юг..

Международната организация за атомна сила прикани да ѝ бъде позволено да изпрати собствен екип в централата поради опасения от пожар и приключване на радиоактивни субстанции. Русия и Украйна взаимно се упрекват за сраженията към АЕЦ " Запорожие ", която е под съветски надзор

Междувременно още 4 кораба със зърно потеглиха от украински пристанища. В среднощното си послание президентът Володимир Зеленски за следващ път съобщи, че Киев няма да отстъпи никакви територии на Русия и че в случай че в окупираните територии се проведат референдум, за какъвто се твърди, че Москва възнамерява, това ще постави завършек на опцията за договаряния.

" Все повече се приказва, че окупаторите приготвят псевдореферендуми за присъединение към Русия на окупираните южни елементи на страната ни. Искам да кажа нещо доста просто: всеки, който оказва помощ на окупаторите по какъвто и да било метод, по-късно ще понесе отговорността си пред Украйна. Нашата позиция остава непроменена: няма да се откажем от нищо наше, и в случай че окупаторите продължат с тези псевдо-референдуми, това ще значи завършек на опциите за договаряния с Украйна и свободния свят, от каквито Русия ще има потребност в някакъв миг. "

След началото на нашествието двете страни направиха опит да договарят, само че от март разговорът е преустановен, като всяка от страните упреква другата за прекъсването му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР