Войната в Украйна промени политическата география на България. Има разделение

...
Войната в Украйна промени политическата география на България. Има разделение
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Обществото няма да позволи на политиците да си играят повече


Войната в Украйна промени политическата география на България. Има разделяне сред хора, които гледат на Запад и такива – на Изток. Това избави към този момент тези, които назоваваме „ статукво “. Наблюдаваме благоразумна демонстрация на българското общество сега. Това съобщи социологът Първан Симеонов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Отбелязва се една тъжна Коледа в Украйна. Имаме един агресор, който атакува подло своите съседи. Тази драма обаче оказа помощ на България да се покажат русофилите. Те се трансфораха в малцинство. Все по-малко са хората, които утвърждават Путин и протичащото се в Русия, разяснява политическия анализатор проф. Васил Гарнизов.

Колкото и да са скарани политиците ни, те събраха болшинство, с цел да дадат оръжие на Украйна, регистрира той.

Аз персонално се надявам да има държавно управление. Това обаче е по-трудно. Вече трета година двете крайни ядра се пробват да се унищожат. Българското общество обаче не е извънредно. Двата бранша би трябвало да схванат, че би трябвало да съществуват дружно, те не могат да се унищожат. Може би ще са нужни още едни избори, с цел да го схванат, изясни Симеонов.

Промяната постоянно е започвала от София. Който в този момент тръгне да прави сметки дали да взе участие в третия мандат, ще го мисли от позиция на локалните избори. Борисов има интерес да ръководи, с цел да поддържа локалната си власт, сподели проф. Гарнизов.

Политическата ни класа не е доста цивилизована, уточни той.



ГЕРБ остана доста дълго на власт. Това е една от стратегическите неточности на Борисов. Това провокира доста огромно неспокойствие. То е толкоз огромно, че събра за малко сини и червени в един лагер. Заживяхме с концепцията, че някой никого може да победи. Това обаче са два достоверни центъра, които не могат да се победят. Това разделяне може да докара до още по-изкривен избор, може да се промени даже системата. Сега разклащането идва от горната страна, от елита, а не от площада. Това е безумно, регистрира Симеонов.

Това няма да са следващите избори. Преди две години изборите бяха за смяна. Последните бяха за решения. На идващите избори обществото няма да разреши на политиците да си играят, предизвести Първан Симеонов.

Хората се отнасят към ходенето на избори, като към противен грип, заключи проф. Гарнизов. Той даде образец с водача на „ Демократична България “ Христо Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР