Войната в Украйна продължава вече повече от две седмици и

...
Войната в Украйна продължава вече повече от две седмици и
Коментари Харесай

Подкаст: Пет сценария за войната в Украйна

Войната в Украйна продължава към този момент повече от две седмици и по всичко проличава, че скоро няма да се стигне до излаз от нея. Макар прогнозите на този стадий да са сложни, е време да погледнем в вероятност и да начертаем евентуалните последствия за воюващите страни, а от там и за Европа и България.

С интернационалните публицисти от " Капитал " Светломира Гюрова и Момчил Милев, които непрекъснато наблюдават и проучват събитията, разясняваме пет сюжета и техните разклонения за войната в Украйна и това какво и по кое време би могло да се случи.

1. Кратка война (след втора минута)

Русия се отдръпва, а Украйна става суверенна народна власт. Русия завладява Киев, украинското държавно управление пада и на негово място се появява марионетно такова. Путин, Западът и Съединени американски щати се договарят за разпределянето на Украйна.
Реклама
2. Продължителна война (след девета минута)

Финансово безсилие за Русия поради военните разноски в композиция с острите наказания от Европа и Съединени американски щати. Украинската войска се огъва под натиска на Русия, което ще коства още повече пари на Кремъл за задържане на последвалите протести в страната. Преговори за демилитаризация на Украйна и разискване на въпроса за сепаратистките републики в Донбас.

3. Към войната се причисляват и други страни (след 21:45 минута)

Войната не остава единствено сред Русия и Украйна и към нея се включват и други страни. Най-възможно наподобява това да бъде Беларус, които да дойдат като подкрепление на съветската войска, която, наподобява, от ден на ден ще се изтощава. Най-вероятен е рискът от преливане на военния спор в Молдова.
Реклама
4. Конфронтация с НАТО (след 30:20 минута)

Русия завладява огромна част от Украйна или цялата страна. Така Русия и НАТО на процедура ще застанат лице в лице и ще се наложи бързо военизиране на страните по границите.

5. Война сред Русия и НАТО (след 37:50 минута)

Най-тежкият, само че и минимум евентуален сюжет, който би могъл да предизвика нуклеарна ескалация.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Енергетика 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Войната в Украйна 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Технологии Реклама
Прогнозите за изхода от войната в Украйна може да прочетете и от тазседмичния брой на " Капитал ".
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Бюлетин Войната в Украйна
Научавайте всичко най-важно. Обобщение на протичащото се и следствията от него за хората, бизнеса, стопанската система и политиката.
Вашият email Записване
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР