Войната в Украйна продължава вече повече от 4 месеца, през

...
Войната в Украйна продължава вече повече от 4 месеца, през
Коментари Харесай

На Уимбълдън с кауза: Мъри и Хуркач се обединяват в подкрепа на Украйна

Войната в Украйна продължава към този момент повече от 4 месеца, през които мнозина тенисисти изпратиха помощ на атакуваната страна. На идния Уимбълдън още двама състезатели в лицето на някогашния №1 Анди Мъри и миналогодишния полуфиналист в шампионата Хуберт Хуркач избраха да бъдат съпричастни със протичащото се в Украйна.

" Бих желал да оповестя, че от на следващия ден се наемам за всеки един ас, който осъществявам на Уимбълдън, да подарявам по 100 евро в опит да подкрепя украинския народ. Надявам се сервисът ми да работи добре! ", написа Хуркач, за който началният удар е едно от главните му оръжия на корта.

I’d like to announce that starting tomorrow I am pledging to donate 100 euros for every ace I hit at Wimbledon to help support the people of Ukraine. Hope my serve works well!
— Hubert Hurkacz (@HubertHurkacz)

От своя страна, някогашният №1 и повторен първенец в Лондон Анди Мъри заяви, че ще подари всички заработени пари по време на тазгодишното си присъединяване на засегнатите от войната деца. " Има фамилии с деца, които се пробват да изоставен страната, както и такива, чиито домове са разрушени. За мен образованието е от изключителна значимост и желая да се опитам да оказа помощ в тази тежка обстановка. Решението да даря средства, ми дава спомагателна мотивация да се представям по-добре и да спечелвам мачове. Ето за какво нямах съмнения дали да го направя ", показа британецът.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР