Войната в Украйна продължава с нестихваща интензивност, без да има

...
Войната в Украйна продължава с нестихваща интензивност, без да има
Коментари Харесай

БСП изрази възмущението си от поругаването на Паметника на съветската армия

Войната в Украйна продължава с нестихваща активност, без да има забележима вероятност за нейния край, една година след началото й.

От първия ден Българската социалистическа партия отстоява поредно политика, учредена на правилата на поддръжка за дипломатически старания за реализиране на мир, за възпиране от даване на оръжия за воюващи страни, срещу налагане на стопански наказания, за старания за деескалация. Тази политика е израз и на историческата традиция, която утвърждава Българска социалистическа партия като партия на мира още от самото ѝ учредяване. Това се споделя в позиция на Националния съвет на партията.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Борисов зове: Плочата на паметника на Съветската войска да се махне
Българска социалистическа партия показва поддръжка за поредните старания през миналата година на представителите на партията в законодателната и изпълнителната власт за отстояването на тези правила.

„ Днес още веднъж, както преди година, насочваме нашия апел за неотложно преустановяване на военните дейности. Десетки хиляди жертви от двете страни са голяма цена, която до през днешния ден не докара до смяна в съотношението на силите. В същото време бяха нанесени големи вреди на украинската инфраструктура, бяха наранени милиони човешки животи – вътрешно разселени и бежанци в цяла Европа. Изразяваме още веднъж нашата откровена човешка съпричастност към украинския и към съветския народ, които по собствен метод носят тежките последствия от войната “, написа в позицията на левицата.

„ Възразяваме още веднъж против опитите модерни събития да се употребяват като мотив за инспектиране на историческата памет на народа ни. Това се отнася както за Освобождението, върнало през 1878 година България на международната политическа карта, по този начин и за успеха над нацистка Германия, освободила човечеството от най-мракобесния режим в международната историята. Ето за какво показваме нашето отвращение от следващото поругаване на паметника на Съветската войска в София и изрично се противопоставяме против следващите опити да се пристъпи към  неговото разглобяване “, показват още от Националния съвет на Българска социалистическа партия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР