Войната в Украйна - президентът Володимир Зеленски върна у дома

...
Войната в Украйна - президентът Володимир Зеленски върна у дома
Коментари Харесай

Зеленски върна у дома петима командири от защитата на Мариупол

Войната в Украйна - президентът Володимир Зеленски върна вкъщи петима командири, взели участие в отбраната на Мариупол и Азовстал.



Снимки: БГНЕС

Емоционалната гала по посрещането беше в Лвов. Командирите и бойците бяха посрещнати с овации, а Зеленски ги назова герои.

" В 500-ния ден на войната върнахме вкъщи, в Украйна, петима наши герои, герои на Украйна. Командващите защитата на Мариупол и Азовстал - Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергей Волински, Олег Хоменко, Денис Шлеха. Те се сражаваха за Украйна. Оцеляха в съветски плен и прекараха повече от 300 дни в Турция, време им е да се приберат вкъщи ", сподели Зеленски.

Хиляди починаха при тримесечната блокада на Мариупол. Украинските бранители се задържаха в тунели и бункери под стоманодобивния цех " Азовстал ", до момента в който през май предходната година Киев най-сетне им подреди да се предадат, напомня Ройтерс. Русия реагира остро на освобождението на петимата военни. Според представителя на Кремъл, Анкара е нарушила изискванията на съглашението, съгласно което пленените украинци е трябвало да останат в Турция до края на войната.

" От през днешния ден нататък ние ще продължим борбата дружно с вас. Определено имаме какво още да кажем на бойното поле. Към днешна дата - най-важното е, че украинската войска владее стратегическата самодейност на фронта. И с всеки минал ден ние напредваме, унищожаваме врага ", съобщи Денис Прокопенко.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР