Войната в Украйна няма да приключи, докато Западът не спре

...
Войната в Украйна няма да приключи, докато Западът не спре
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Войната няма да приключи докато Западът не се кротне

Войната в Украйна няма да завърши, до момента в който Западът не спре да се пробва да победи Москва, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за индонезийски медии в сряда.

Коментарът му пристигна преди символичните диалози на украинския водач Володимир Зеленски с водачите на НАТО на срещата на върха в Литва в сряда.

В изявление за индонезийския вестник Kompas преди срещите с сътрудниците си от Югоизточна Азия в Джакарта тази седмица Лавров разкритикува Съединените щати и техните съдружници за поддръжката на Украйна.

" Това ще продължи, до момента в който Западът се откаже от проектите си да поддържа владичество и от манията си да нанесе стратегическо проваляне на Русия посредством ръцете на своята марионетка Киев ", сподели той за спора в Украйна.

" Няма признаци за смяна в позицията им и ние виждаме по какъв начин Америка и нейните съучастници непрестанно изпомпват оръжия в Украйна и упорстват (Зеленски) да продължи да се бори. "

Лавров би трябвало да участва на срещата на върха на Източна Азия и на срещите на външните министри на Регионалния конгрес на АСЕАН в петък с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Двамата се срещнаха за последно през март на среща на Г-20 в Индия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР