Войната в Украйна може да продължи години. Това предупреди председателят

...
Войната в Украйна може да продължи години. Това предупреди председателят
Коментари Харесай

Предупреждение: Войната в Украйна може да продължи години

Войната в Украйна може да продължи години. Това предизвести ръководителят на Обединените шеф щабове на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Според него това значи и дълготраен ангажимент на Запада в спора. Мили посъветва да бъдат построени непрекъснати военни бази на Съединени американски щати в Източна Европа с ротационен личен състав.

Съединени американски щати и Европейски Съюз постановат нови наказания на Русия

Междувременно продължава равносметката след изтеглянето на съветските войски от региона на Киев. Според локалните управляващи към 400 поданици на Гостомел са изчезнали след съветската окупация, която продължи 35 дни. Гостомел е едно от обитаемоте места, което украинската войска си върна в последните дни, дружно с Буча и Ирпин. Кадрите от Буча, на които се виждат труповете на стотици цивилни, шокираха света. В резултат Европейският съюз предложи въвеждането на нови строги наказания, включително ембарго на вноса на въглища от Русия. Администрацията на Белия дом разгласи, че Съединени американски щати не разрешава " всевъзможни нови вложения " в Русия и уголемява глобите над съветските компании, държавни компании, представители на ръководещите и техните фамилии.

Нови фрагменти демонстрират зверствата в Буча

Русия отхвърля обвиняванията и твърди, че фрагментите от Буча са инсценировка на Украйна. Реномираният вестник “Ню Йорк Таймс” разгласява видео от края на февруари, на което се вижда по какъв начин граждански е погубен, до момента в който бута колелото си по улица на Буча. Изстрелите идват от две съветски бойни машини. Вчера изданието разгласява сателитни фотоси от Буча, които демонстрират, че труповете, открити в града, са там още от средата на март, т.е. когато Буча е била под контрола на руснаците.

Мариупол е " център на пъкъла "

И до момента в който Русия се изтегли от региона към Киев, сраженията в останалите елементи на Украйна не престават. В обсадения Мариупол ситуацията се утежнява, предизвести заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. " Жителите на Мариупол се бият повече от пет седмици “, сподели Грифитс пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " Документирано е, че Мариупол се е трансформирал в център на пъкъла. " Украинският президент Володимир Зеленски също се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нощес и прикани организацията да " работи неотложно " против дейностите на Русия или " да се разпусне ". Според него Русия би трябвало да бъде изключена като непрекъснат член на Съвета, с цел да не може да постанова несъгласие и по този метод " да блокира решенията за личната си експанзия, личната си война. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР