Войната в Украйна може да продължи дълго, трябва да бъдем

...
Войната в Украйна може да продължи дълго, трябва да бъдем
Коментари Харесай

Столтенберг предрече дълга война в Украйна

Войната в Украйна може да продължи дълго, би трябвало да бъдем подготвени, предизвести през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на външните министри от алианса в Брюксел.

Трябва да усилим глобите против Русия, да подобрим опциите за защита, да поддържаме Украйна, добави той.

Всички видяхме жестокостите, осъществени в Буча и други украински селища - картината демонстрира същинската същина на войната на съветския президент Владимир Путин. Взимането на прицел и стрелбата по цивилни е военно закононарушение. Подкрепяме интернационалните следствия, с цел да има отмъщение за причинителите, уточни генералният секретар.

Той добави, че Русия размества войските си от северната украинска граница, с цел да ги укрепи и изпрати на изток, където се чакат тежки сражения. Путин пробва да овладее целия Донбас и да обезпечи сухопътна връзка с Русия. Не сме видели смяна на желанието му да завладее цяла Украйна и да промени интернационалния ред. Войната би трябвало да спре незабавно и Путин може да я приключи, като изтегли войските от непознатата страна и се върне към мирните договаряния, съобщи Столтенберг.

По неговите думи Украйна има незабавна потребност от военна помощ. Необходимо е всякакво съоръжение - от тежко въоръжение, до по-леки оръжия, разясни той.

Вратите на НАТО остават отворени, съобщи Столтенберг в отговор на въпрос, обвързван с опциите за поддръжка на Грузия и за ограничение на съветския напън там, както и за допустимо присъединение към пакта на Швеция и Финландия.

Генералният секретар съобщи, че изгонването на съветски дипломати от някои от съдружниците е провокирано от това, че те в действителност са разузнавачи, предава Българска телеграфна агенция.
ТЕМА преди 3 часа 4248 преди 3 часа 647 преди 3 часа 612
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР