Войната в Украйна може да продължи дълго - месеци и

...
Войната в Украйна може да продължи дълго - месеци и
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната в Украйна ще продължи месеци, дори години

Войната в Украйна може да продължи дълго - месеци и даже години. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, където стартира двудневна среща на външните министри от страните-членки на НАТО.

Столтенберг акцентира, че няма симптом, че съветският президент Владимир Путин е изоставил упоритостта си да управлява цялата територия на Украйна, както и че спорът е достигнал сериозна фаза, защото Москва и дислоцирала силите си от северната част на страната и ги превъоръжава като подготовка за огромна офанзима на Изток:

" Не виждаме никаква индикация, че президентът Путин е трансформирал упоритостта си да управлява цяла Украйна, а също по този начин да пренапише интернационалния ред. Трябва да сме готови. Трябва да поддържаме Украйна, да поддържаме глобите против Русия и да подсилим нашата защита, тъй като войната може да продължи дълго и би трябвало да сме готови по тази причина ".

Съюзниците от НАТО дават противотанкови ракети и средства за противовъздушна защита, само че и разнообразни типове съвременни технологии за защита, както и леко и тежко въоръжение за Украйна, добави Столтенберг и акцентира, че няма да навлиза в елементи за съответната военна екипировка, само че напомни: " Партньорите от НАТО подкрепят Украйна от доста години. Обучили сме десетки хиляди украински бойци, които в този момент са на първа линия против съветските нашественици. Също по този начин страните членки на НАТО предоставяха екипировка на Украйна в продължение на години. Това, съчетано с храбростта и отдадеността на украинската войска, дава всекидневни резултати на бойното поле ".

На срещата на външните министри от страните членки на НАТО в Брюксел се чака да бъде дискутиран и въпросът за неохотността на някои страни членки да дават военна помощ за Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР