Войната в Украйна може да доведе до необратими промени в

...
Войната в Украйна може да доведе до необратими промени в
Коментари Харесай

Войната в Украйна коренно ще промени световната икономика

Войната в Украйна може да докара до необратими промени в международната стопанска система, която към момента не се е възстановила от последствията от ковид. Според Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) протичащото се ще понижи растежа на международния Брутният вътрешен продукт с близо 1 процентен пункт и ще увеличи инфлацията с 2.5 пункта. Организацията за икономическо сътрудничество и раз предизвестява, че рискът от " неустановеност на храните " се отнася най-много за Африка и Близкия изток, изключително заради внезапното повишаване на цените на суровините и по-специално на пшеницата.

„ Кризата към този момент се демонстрира в повишаване на цените на силата, храните и някои метали “, сподели Лорънс Буун, основен икономист в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

В своя публикация, отдадена на тематиката, френското издание Le Monde се базира на оценка на Международния валутен фонд, който счита, че съветската специфична интервенция може да има дълготрайни последствия за международната стопанска система, което в последна сметка ще промени „ международния стопански и геополитически ред “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР