Войната в Украйна е трагедия, която трябва да бъде спряна,

...
Войната в Украйна е трагедия, която трябва да бъде спряна,
Коментари Харесай

Руският цар на торовете и въглищата предупреди за продоволствена криза

Войната в Украйна е покруса, която би трябвало да бъде спряна, тъй като в противоположен случай ще има световна продоволствена рецесия, защото цените на торовете в международен мащаб към този момент са прекомерно високи за доста фермери. Това съобщи съветският " цар " на въглища и торове Андрей Мелниченко, съобщи Ройтерс.

Той е следващият съветски олигарх, който приканва за мир, откакто това към този момент направиха Михаил Фридман, Пьотър Авен и Олег Дерипаска.

Западът глоби съветски предприемачи, замрази държавни активи и изолира огромна част от съветския корпоративен бранш от международната стопанска система в опит да принуди Путин да промени курса. Мелниченко също е измежду глобените от Европейския съюз. През уикенда италианските управляващи блокираха неговата на пристанището в Триест. Дългата 143 метра яхта е на стойност 530 млн. евро.

„ Като руснак по народност, беларусин по генезис и украинец по кръв, усещам огромна болежка, гледайки с недоумение приятелски нации се бият и умират “, сподели той.

„ Сред жертвите на тази рецесия ще бъдат селското стопанство и храните “, сподели Мелниченко, който е създател на Uralchem - най-големият производител на амониев нитрат, както и вторият по величина производител на амоняк и азотни торове в Русия, и SUEK - най-големият производител на въглища в Русия.

Мелниченко сподели, че веригата за доставки, която към този момент бе нарушена от COVID-19, в този момент е изправена пред още по-големи. „ Сега това ще докара до още по-висока инфлация при храните в Европа и евентуално до дефицит на храна в най-бедните страни в света “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР