Войната в Украйна е тема, която вълнува целия свят от

...
Войната в Украйна е тема, която вълнува целия свят от
Коментари Харесай

"За да спасим животи": Бекъм даде профила си в "Инстаграм" на украинска лекарка


Войната в Украйна е тематика, която вълнува целия свят от съвсем месец. Нападенията на Русия на 24 февруари донесоха големи промени освен в политическия свят, само че засегнаха и спорта, а доста от обичаните спортисти не останаха безразлични.

Като някогашния капитан на националния тим по футбол на Англия - Дейвид Бекъм. Той е един от най-харесваните спортисти в обществените мрежи с над 71,6 милиона почитатели в " Инстаграм ".
View this post on Instagram




За ден обаче те няма да наблюдават по какъв начин се развиват нещата с известното му семейство или с тима му " Интер " Маями. Защото просто в света има по-важни неща! За да ускори вниманието към войната в Украйна, Бекъм даде профила си в обществените мрежи на Ирина.

Тя е здравен служащ в акушерно-гинекологична и детска клиника в Харков. През платформата, предоставена ѝ от Бекъм, Ирина демонстрира един ден от работата си по време на война.



Лекарката споделя по какъв начин още в първия ден на нападението е трябвало бременните, родилките и дребните деца да бъдат преместени в мазето.

" За страдание не може да вземем бебетата, които се намират в интензивното поделение, в мазето, тъй като те разчитат на животоспасяващо съоръжение. Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим по какъв начин да работим по време на бомбардировките ", споделя тя.



Част от новородените и фамилиите им няма къде да се приберат, защото домовете им са разрушени от бомбите. В такива случаи те остават в мазето на болничното заведение.



Най-голяма поддръжка пък оказва благотворителната организация УНИЦЕФ, която към този момент е предоставила инсталация на клиниката.

" Кислородните генератори оказват помощ за обезпечаването на О2 за децата в мазето. Вероятно рискуваме живота си, само че въобще не мислим за това. Обичаме работата си ", безапелационна е Ирина.



Бекъм е дипломат на организацията от 2005 година насам, а при започване на войната той и фамилията му подариха 1 млн. $ за децата в Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР