Войната в Украйна е много по-лесно да бъде спечелена и

...
Войната в Украйна е много по-лесно да бъде спечелена и
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Предстои успешна сухопътна операция на Израел срещу Хамас

" Войната в Украйна е доста по-лесно да бъде извоювана и да има положителен излаз - бъдещо участие на страната в Европейски Съюз и НАТО, което коренно трансформира геополитическата обстановка в света, до момента в който спорът в Израел за жалост няма да бъде решен скоро, тъй като неговото решение е в ръцете на палестинците и на арабския свят, а не на Израел ".

Това съобщи военният специалист и някогашен министър на защитата Велизар Шаламанов по БНР. Според него в района следва сполучлива сухопътна интервенция:

" Колкото повече се бави сухопътната интервенция на Израел в Газа, толкоз повече ще се вихрят подобен вид провокации като гърмежа в болничното заведение и употребата им посредством дезинформация и агитация, посредством откровени неистини. Израел има задоволително опит и чакам сполучлива сухопътна интервенция. Палестинските жертви зависят на първо място от държанието на палестинците, от техните водачи, от това те да схванат, че в тази ситуация Израел работи в тяхна изгода, ликвидирайки " Хамас ", който държи като заложници тези над 2 млн. палестинци и който държи като заложници връзките сред Израел и арабските страни, които се развиваха в посока за реализиране на дълготраен мир в региона ". 

По думите му триумф в тази комплицирана обстановка е продължаваща поддръжка за Израел, с цел да осъществя добре готова и прецизна интервенция, която да бъде разбрана от оптимално необятен кръг хора в света, че е ориентирана към премахване на злото, на " Хамас ", а в това време грижа за живота и бъдещето на палестинските жители в тази територия. Няма да бъде позволена ескалация с други офанзиви против Израел, зад които стоят по-сериозни закани и провокации за международния мир, безапелационен бе той. 

Военният специалист подсети, че това е извънредно комплициран и нескончаем въпрос. Според него решението в доста по-голяма степен зависи от палестинците и арабския свят в сравнение с от Израел. 

" Съединени американски щати започнаха съответна военна поддръжка на Израел с муниции и въоръжения, сигурно и с разследваща информация. Цялата интервенция ще бъде следена от военните на Съединени американски щати. Всеки опит за ескалация ще бъде подтиснат със сили за задържане ", разяснява Шаламанов. 

Той счита, че опасността - " Хамас " да бъде изцяло унищожена, е изцяло допустима и е по силите на Израел. По думите му израелската войска и разузнаване не са с понижен потенциал:

" Цялата тази изненада е с присъединяване на външни сили и е резултат от вътрешнополитически проблеми в Израел. Тези проблеми в този момент са преодолени в името на триумфа на интервенцията. Целият фокус върху региона понижават в огромна степен опцията за различен вид изненада ". 

" Всичко е в ръцете на Израел и интервенцията ще бъде сполучлива. Реална опасност за интервенция извън е на първо място на думи. Действията на Съединени американски щати демонстрират, че не на думи е готовността да се резервира интегритета в връзките за поддръжка на Израел и това ще възспре опитите за по-нататъшна ескалация ", изрече мнението си още Велизар Шаламанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР