Войната в Украйна е довела до значителен дефицит в руския

...
Войната в Украйна е довела до значителен дефицит в руския
Коментари Харесай

Русия губи милиарди от войната

Войната в Украйна е довела до забележителен недостиг в съветския държавен бюджет - към 44 милиарда рубли, както заяви финансовият министър Антон Силуанов. Това дава отговор на 2,3 % от брутния вътрешен артикул.
В подтекста на забележителните западни наказания, наложени поради войната, съветската стопанска система обаче се оправя релативно добре - прогнозите на Международния валутен фонд бяха за 3,4 % спад на Брутният вътрешен продукт през 2022-а година, а предстоящото понижение през 2023-а е за 2,3 на 100.
Силуанов загатна неотдавна, че е избраният от Запада ценови таван за съветския петрол може да усили недостига в бюджета през тази година. " Ако приходите са по-ниски от плануваните " е допустимо дефицитът да нарасне, съобщи министърът пред кореспонденти.
Наскоро Централната банка на Русия предизвести за увеличение на икономическите опасности поради войната. " В резултат на частичната готовност неналичието на работна ръка се усеща във всички сектори ", установяваха от банката. От септември насам стотици хиляди руснаци са или призовани в армията, или са напуснали страната и към този момент не вземат участие в пазара на труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР