Войната в Украйна до момента принуди близо милион души да

...
Войната в Украйна до момента принуди близо милион души да
Коментари Харесай

Осигуряват помощ и за домашните любимци на бежанците от Украйна

Войната в Украйна досега принуди близо милион души да изоставен домовете си и да търсят леговище в прилежащи страни. Този боен спор, обаче, не засегна единствено хората, само че и техните домашни любимци, както и голям брой животни в цялата страна, оповестяват от интернационалната организация за хуманно отношение към животните " Четири лапи ". През последните няколко дни " Четири лапи " и локални партньорски организации поставят старания и грижи за бягащите със своите домашни любимци украински жители, търсещи отбрана в прилежащи страни. Организациите и през идващите дни и седмици ще се концентрират върху слагането на изчезнали ваксини и микрочипове, здравното лекуване и помощ с обезпечаването на храна за жовотните.


 Над 1200 обекта у нас декларирали подготвеност да одобряват бежанци
Над 1200 обекта у нас декларирали подготвеност да одобряват бежанци

Подпомагат със задна дата хотелиери и частни лица, които одобряват бежанци

Украински жители, които към този момент са влезнали на територията на България, могат да посетят клиниката на " Четири лапи " в Банкя, където безплатно да получат за своите домашни любимци нужните идентификация, имунизация или кастрация.

" Четири лапи " реализира дейна активност в Украйна в последните 10 години посредством офиса си в Киев и Парка за мечки " Домажир " в западната част на страната, приютил 29 избавени мечки. Поради нарасналата заплаха от продължаващите спорове всички действия и регулярни акции на организацията по грижата за бездомни животни в страната са краткотрайно прекратени.

Въпреки събитията в Украйна, работата за хуманно отношение към животните не стопира. " За да помогнем на хората да се изтеглят по-лесно с техните домашни любимци, ние установихме съдействие с нашите локални сътрудници в прилежащите Румъния и Молдова, по този начин ще можем да сме оптимално потребни през идващите дни и седмици. Освен това, нашата клиника за бездомни животни в Банкя, България е разполагаем да даде безплатна здравна помощ за домашните любимци на бежанци в потребност. Използваме всички наши контакти и необятната си мрежа от сътрудници, с цел да организираме помощ за украинския народ, само че и за животните оттатък границите ", декларира Мануела Роулингс, началник на Отдел " Грижа за бездомни животни " на " Четири лапи " за Европа.
 Повече от 20 000 украинци са пристигнали у нас от началото на войната
Повече от 20 000 украинци са пристигнали у нас от началото на войната

Броят на хората бягащи от войната към този момент надвиши 1 милион.

" Четири лапи " оказва помощ за слагане на ваксини и микрочипове и медицински прегледи за животните, обезпечава транспортни кутии за домашни любимци, храна, мотиви и нашийници, както и краткотрайно настаняване при положение на потребност.

" Що се отнася до приютите за животни в Украйна, ситуацията е извънредно несигурно, а поръчките за дарения на храна се усилват всекидневно. " Четири лапи " работи по разнообразни планове за домашни любимци в Украйна от 2012 година, а екипът ни за грижа за бездомните животни е дал по този начин нужната ветеринарна помощ на над 30 000 бездомни кучета и котки в над 60 общини през последните 10 години ", показват от организацията.

Мануела Роулингс отбелязва още: " Докато нашите планове за хващане, кастрация и връщане, за понижаване на популациите от бездомни животни са краткотрайни прекратени, ние влагаме цялата си сила в помощ на бежанците с домашни любимци. В съдействие с други разнообразни по мярка организации за хуманно отношение към животните, както украински по този начин и - интернационалните, поставяме взаимни старания, с цел да доставяме помощ бързо, без непотребна администрация и там, където тя е най-необходими за страдащите животни в Украйна. "
 Сербезова провежда оказването на здравна помощ в страната на бежанци от Украйна
Сербезова провежда оказването на здравна помощ в страната на бежанци от Украйна

Здравният министър изпрати писмо до районните здравни инспекции и центровете за незабавна здравна помощ

" Въпреки че настоящото Европейско законодателство за внос/транспорт на животни има строги правила и служи за отбрана на здравето на хората и животните в страните членки, Европейската комисия и някои държави-членки към този момент одобриха изключения за облекчение на процедурата за влизане на украински бежанци с техните домашни любимци. Държавите-членки към този момент могат да разработят специфични договорености за издаването на краткотрайни разрешителни, които ще се ползват за домашни любимци, пътуващи с бежанци, или да разрешат влизането им без авансово заявление. Понастоящем Унгария, Полша, Румъния, България и Словакия отвориха границите си за кучета , котки и други домашни любимци, даже в случай че не дават отговор на критериите за наложително имунизиране против бяс или подложен микрочип ", изясняват от " Четири лапи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР