Войната в Украйна. Ден първи. Едно лице върху поредица от

...
Войната в Украйна. Ден първи. Едно лице върху поредица от
Коментари Харесай

Ето го най-известното лице на войната в Украйна


Войната в Украйна. Ден първи. Едно лице върху поредност от фотоси. Лице, което в никакъв случай няма да забравите. Чифт дълбоки сини очи, които стиснаха за гърлото милиони фенове и читатели по цялото земно кълбо. Една жена, чийто взор крещи без думи. Всички се питат коя е тя? bTV потегли по следите й и я разкри.

Жената от фотографията, жигосала началото на войната в Украйна се споделя Олена Курило - шеф и преподавател в гимназия в 30-хилядния град Чугуев, Харковска област. Снимките й с окървавената и бинтована глава я трансформира в икона на нашествието на Русия на 24 февруари.

Снимка: Getty Images


" Бих направила всичко за родината си. Сега просто се веселя, че съм жива, тъй като това е знамение. Явно имам ангел пазител ", споделя Олена, чийто дом е изцяло опустошен от изстреляна ракета. Никой не може да повярва, че при сходна унищожителна офанзива, съборила съвсем цялата постройка, дамата се е измъкнала невредима. Апартаментът й обаче е срутен със земята. Няма прозорци, няма порти. Учителката от през днешния ден публично е бездомна.

" Всички познаваме историята. Сякаш не ни се вярваше, че сходно нещо може да ни се случи ", приказва през сълзи госпожа Курило - признакът на първия ден от военните дейности, раздрусали света.

И до момента в който тя още не може да осъзнае, че към момента е жива, нейния шанс няма невръстно момченце - детето на нейните съседи, което умира при бомбандировките над жилищната постройка. Други 40 съседи на Олена Курило са ранени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР