Войната в Украйна би могла да доведе до разцвет на

...
Войната в Украйна би могла да доведе до разцвет на
Коментари Харесай

ООН: Войната в Украйна може да стимулира производството на наркотици

Войната в Украйна би могла да докара до подем на противозаконното произвеждане на опиати, а бъдещето на пазара на опиат зависи от ориста на обхванатия от рецесия Афганистан, предизвести Организация на обединените нации.

Предишният опит от Близкия изток и Югоизточна Азия демонстрира, че конфликтните зони могат да работят като " магнит " за произвеждане на синтетични опиати, които могат да се създават на всички места, съобщи Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността (СНПООН) в годишния си отчет.

" Този резултат може да бъде по-силен, когато зоната на спора е наоколо до огромни потребителски пазари ".

Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността съобщи, че броят на ликвидираните лаборатории за произвеждане на амфетамин в Украйна е повишен от 17 през 2019 година на 79 през 2020 година, което е най-големият брой на премахнати лаборатории, докладвани в която и да е друга страна през 2020 година

Капацитетът на Украйна за произвеждане на синтетични опиати може да нарасне с продължаването на войната, се споделя още в документа.

" Няма полиция, която да обикаля и да стопира такива лаборатории в зоните на спорове ", съобщи специалистът от СНПООН Анджела Ме пред Агенция Франс Прес.

В отчета се отбелязва, че спорът може да промени и наруши маршрутите за трафик на опиати, като се допуска, че трафикът в Украйна е намалял от началото на 2022 година

Ситуацията в Афганистан - който е създал 86% от международния опиат през 2021 година - ще дефинира развиването на пазара на опиати, се споделя още в отчета на Организация на обединените нации.

Хуманитарната рецесия в страната може да подтиква противозаконното развъждане на опиумен мак, даже откакто през април талибанските управляващи не разрешиха тази процедура.

" Промените в производството на опиат в Афганистан ще се отразят на пазарите на опиати в съвсем всички райони на света ", се споделя в отчета на Организация на обединените нации./БГНЕС

Ню Йорк / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР