Войната в Израел не е навлязла в решителната си фаза

...
Войната в Израел не е навлязла в решителната си фаза
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова очаква тежки боеве в Израел

Войната в Израел не е навлязла в решителната си фаза и могат да се чакат доста по-драматични развития в близко бъдеще. Това съобщи пред bTV някогашният дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова.

Тя изясни, че войната в Израел е прецедент за последните 50 години.

По думите ѝ преговорите ще стартират в първия вероятен миг, тъй като ключът в обстановката и ресурсът на нападателите са заложниците, които са взели - над 150 индивида. В тази група са включени и жители на непознати страни. Предстоят дълги договаряния, само че преди този момент се чака да има дълги боеве, предизвести Бъчварова.

Според нея Израел ще докара събитията до дъно, с цел да не допусне предходните си неточности, и деликатно да нападна Хамас и Ивицата Газа.

Бъчварова уточни, че е извънредно горещо напрежението в палестинските територии. Ситуацията в Израел съответствува с ползите на Русия, посочи още тя и добави, че е доста значимо да се следи каква е интернационалната реакция. Големите държави като Съединени американски щати, които се насочват и ще разположат военна техника, подводници и кораби, Китай, които приканиха за спокойно разрешаване на спора - това са факторите, които въздействат на обстановката, разяснява Бъчварова.

Припомняме, че апрежението в Близкия изток внезапно набъбна откакто в нощта против събота бойци на " Хамас " навлязоха в южните елементи на Израел, убиха десетки, а и взеха заложници, на фона на масиран ракетен обстрел от линията Газа.

Израел разгласи " положение на война "  официално и приготвя отговор. Посланикът на Израел в ООН Гилад Ердан съобщи, че е време да се " заличи терористичната инфраструктура на " Хамас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР