Войната в Газа, бюджетната рамка и миграцията бяха в основата

...
Войната в Газа, бюджетната рамка и миграцията бяха в основата
Коментари Харесай

Николай Денков: Никой не е искал от България да приеме бежанци от Газа

Войната в Газа, бюджетната рамка и миграцията бяха в основата на диалозите ни с европейските водачи. Това сподели министър председателят Николай Денков в Брюксел.

„ Имаше цялостно единогласие за това, че Израел е брутално атакуван от групировката „ Хамас “ и би трябвало да се отбрани, само че въпреки това, говорихме и за отбраната на цивилните в Газа. Голяма част от полемиката беше сведена до това по какъв начин да се отбрани Израел и по какъв начин да се резервира живота на цивилното население “, разясни министър председателят.

Европа остава разединена по отношение на бюджета си за идващите години и поддръжката за Украйна

Николай Денков изясни също по този начин, че огромната и сериозна полемика е била към бюджетната рамка на Евросъюза. Имало четири съществени точки в него, сред които би трябвало да се балансира, стана ясно от думите му.

„ Имаше необятен консенсус, че миграцията, войната в Украйна, както и поддръжката при естествени злополучие са значими. Трябва единствено да се откри салдото при разпределянето на средствата “, сподели още той.

Влизането и излизането от града ще бъде затруднено от 10 до 12 часа

Премиерът разяснява и тематиката за българската енергетика. Той е безапелационен, че ескалирането на тази тематика два дни преди изборите не е добра концепция.

Според него това е по-скоро предизборна акция, вместо да се потърси трайно решение. Той е безапелационен, че не е добре внезапно да се махне дерогацията.

„ Защитата на външните граници е ключа към разрешаването на казуса с миграцията. Трябва да се търси и съдействие с трети страни. На няколко пъти беше посочено, че България се оправя доста добре с защитата на външната граница “, сподели още Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР