Войната с Русия доведе до свиване на икономиката на Украйна

...
Войната с Русия доведе до свиване на икономиката на Украйна
Коментари Харесай

Руската агресия е свила с 15% икономиката на Украйна

Войната с Русия докара до стесняване на стопанската система на Украйна с 15,1% през първите три месеца на тази година, пресметна държавната статистическа организация в четвъртък, представена от Агенция Франс Прес.

Нахлуването на Русия на 24 февруари опустоши огромна част от украинската стопанска система, като редица компании бяха принудени да затворят или фрапантно да реорганизират производството си.

Международният валутен фонд предвижда стесняване на брутния вътрешен артикул на Украйна с 35 % през цялата 2022 година, а украинският министър на финансите Сергей Марченко съобщи пред Агенция Франс Прес в средата на май, че чака спад от 45-50 %.
 Путин: Петър I върна изгубените територии на Русия и в този момент се прави същото Обновена
Путин: Петър I върна изгубените територии на Русия и в този момент се прави същото

Той загатва за дълга война

Инфлацията в засегнатата от войната страна се форсира до 18 % на 12-месечна база през май от 16,4 % през април, заяви статистическата организация, като цените на храните не престават да порастват.

Украинската централна банка предизвести, че до края на 2022 година общата инфлация може да доближи 20 % .

На 2 юни централната банка внезапно увеличи главния си лихвен % до 2% от предходните 10% в опит да ограничи инфлацията и да отбрани гривната - националната валута.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР