Войната не спира да бушува в Украйна, но свързаните с

...
Войната не спира да бушува в Украйна, но свързаните с
Коментари Харесай

Украйна обмисля рестартиране на футболния шампионат в западната част на страната

Войната не стопира да бушува в Украйна, само че обвързваните с футбола в страната обмислят обновяване на най-популярната игра. Един от разновидностите, който се разяснява, е провеждането на шампионата в западната част на страната за сезон 2022/2023. Ситуацията обаче е динамична и не е ясно дали ще е допустимо.

Старши треньорът на елитния Металист Харков Валери Кривенцов приказва за обстановката в неговия клуб, а също по този начин и за украинския футбол пред уеб страницата ua.tribuna.com.

“Харков е една от горещите точки на военните дейности. Нашето управление трябваше да намерения по какъв начин да отбрани клуба, а също по този начин и по какъв начин да възвърне един от най-красивите и уютни градове в Украйна. Когато пристигна мирът, ще мислим за футбол. Всички доста се надяваме футболният клуб Металист 1925 да живее.”

Той добави, че юношите старша възраст и юношите младша възраст дружно с треньорите са евакуирани в Полша. Настанени са в база на полски футболен тим, където не престават да упражняват и да играят контролни срещи. Чужденците от мъжкия тим са разпуснати, на някои играчи са им открити тимове, само че други към момента са свободни сътрудници.

“Що се отнася до идващия сезон, има доста разнообразни версии – от провеждането на всички мачове от националното състезание в Западна Украйна до предоставяне на опция на клубовете от Украинската Висша лига да играят в непознати шампионати. Вариантът с включването на нашите тимове в задгранични шампионати е малко евентуален. Както и да е, не желая това да се случва. Провеждането на новия сезон в западните региони на страната ни е вид, само че въпреки всичко би трябвало да погледнем обстановката – значима е сигурността на мачовете и хората, свързани с футбола”, разяснява още Кривенцов.

Кога може да стартира едно ново състезание в Украйна е разумният въпрос и дали това ще се случи в западната част на страната?

“В идеалния случай би било хубаво да стартираме новото състезание в средата на август. Твърде късно е да стартираме през септември и още повече през октомври, тъй като след доста къс интервал ще се наложи да се прекъсне и да се разреши на националния тим на Украйна да се приготви за финалната част на Мондиал 2022, в случай че стигне там. Освен това е належащо да се помни за присъединяване на украинските тимове в европейските купи, както и обстоятелството, че доста играчи ще имат изтекли контракти през лятото и всеки ще би трябвало да вземе решение за бъдещето си”, приключи наставникът на Металист Харков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР