Войната не спира да бушува в Украйна, но свързаните с

...
Войната не спира да бушува в Украйна, но свързаните с
Коментари Харесай

В Украйна обмислят да подновят първенството в условия на война

Войната не стопира да бушува в Украйна, само че обвързваните с футбола в страната не стопират да мислят за връщане на най-популярната игра. Един от разновидностите, който се разяснява, е провеждането на състезание в Западна Украйна за сезон 2022/2023. Ситуацията обаче е динамична и не е ясно дали такова е допустимо.

Старши треньорът на елитния Металист 1925 (Харков) Валери Кривенцов приказва за обстановката в неговия клуб, а също по този начин и за украинския футбол пред “Трибуна ”: “Харков е една от горещите точки на военните дейности. Нашето управление трябваше да намерения по какъв начин да отбрани клуба, а също по този начин и по какъв начин да възвърне един от най-красивите и уютни градове в Украйна. Когато пристигна мирът, ще мислим за футбол. Всички доста се надяваме футболният клуб Металист 1925 да живее ”.

Той добави, че юношите старша възраст и юношите младша възраст дружно с треньорите са евакуирани в Полша. Настанени са в база на полски футболен тим, където не престават да упражняват и да играят контролни срещи. Чужденците от мъжкия тим са разпуснати, на някои играчи са им открити тимове, само че други към момента са свободни сътрудници.
 Динамо (Киев) надделя Борусия в Дортмунд и си потегля с 400 000 евро Динамо (Киев) надделя Борусия в Дортмунд и си потегля с 400 000 евро
" Що се отнася до идващия сезон, има доста разнообразни версии - от провеждането на всички мачове от националното състезание в Западна Украйна до предоставяне на опция на клубовете от Украинската Висша лига да играят в непознати шампионати. Вариантът с включването на нашите тимове в задгранични шампионати е малко евентуален. Както и да е, не желая това да се случва. Провеждането на новия сезон в западните региони на страната ни е вид, само че въпреки всичко би трябвало да погледнем обстановката – значима е сигурността на мачовете и хората, свързани с футбола ”, разяснява още Кривенцов.

Кога може да стартира едно ново състезание в Украйна е разумният въпрос. " В идеалния случай би било хубаво да стартираме новото състезание в средата на август. Твърде късно е да стартираме през септември и още повече през октомври, тъй като след доста къс интервал ще се наложи да се прекъсне и да се разреши на националния тим на Украйна да се приготви за Мондиал 2022, в случай че стигне там. Освен това е належащо да се помни за присъединяване на украинските тимове в европейските купи, както и обстоятелството, че доста играчи ще имат изтекли контракти през лятото и всеки ще би трябвало да вземе решение за бъдещето си ”, приключи треньорът на Металист 1925.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР