Войната на Русия в Украйна започва да навлиза в нова

...
Войната на Русия в Украйна започва да навлиза в нова
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Войната в Украйна навлиза в нова фаза

Войната на Русия в Украйна стартира да навлиза в нова фаза, като множеството от сраженията към този момент се простират по близо 350-километров фронт от покрайнините на Запорожие до Херсон паралелно на река Днепър.

Това установи през днешния ден английското военно разузнаване в постоянната си сводка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Почти е несъмнено, че съветските сили се концентрират в южната част на Украйна в очакване на контраатака или за подготовка на възможна офанзива, заяви в "Туитър " министерството на защитата в Лондон. Според ведомството дълги колони от военни камиони, танкове, артилерия и други оръжия не престават да се изтеглят от Донбас в югоизточна посока. Базираните в Крим батальонни тактически групи с бройка 800-1000 бойци е доста евентуално да се причислят към съветските сили в Херсонската област, сочи разследващият отчет.

Украинските сили все по-често нападат мостове, хранилища за боеприпаси и ж.п. линии в южните райони, включително стратегически значимия стоманен път сред Херсон и окупирания Крим, декларира английското военно разузнаване, представено от Ройтерс..

Руските сили гневно нападат Бахмут - основен град за украинската защита на последната неокупирана територия Донецката област, заяви тази заран украинския генщаб, съобщи ДПА.

Вчера проруските сепаратисти споделиха, че боевете към този момент се водят в рамките на града. ДПА уточни, че изказванията на двете страни не могат да бъдат удостоверени от самостоятелен източник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР