Войната на Русия в Украйна е водена от опустошителна лудост

...
Войната на Русия в Украйна е водена от опустошителна лудост
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини към санкциите срещу Русия

Войната на Русия в Украйна е водена от " опустошителна полуда " и Швейцария е подготвена да заплати цената за отбраната на свободата и демокрацията, сподели в събота швейцарският президент Игнацио Касис.

Швейцария реши да наложи същите наказания на Русия като Европейския съюз, само че Касис настоя, че неутралитетът на Швейцария не е заложен на карта. Той обаче сподели, че Швейцария не може просто да стои настрани в " борбата сред народна власт и безчовечие " и е подготвена да понесе стопански удар.

" На 24 февруари лицето на света се промени, и то не по добър метод. Трябва самоуверено и неуморно да пазиме свободата и демокрацията. Това има цена. Цена, която Швейцария е подготвена да поеме ", написа той във вестник Le Temps. " Тази война е водена от опустошителна полуда, която разрушава всички правила и полезности на нашата цивилизация ".

Въпреки към този момент да не става дума за икономическа рецесия или спад, той сподели, че спорът ще окаже въздействие върху швейцарската стопанска система. По думите му, страната ще би трябвало да се оправи с " устойчивата и забележителна инфлация и възходящите цени на силата ", до момента в който валутата на швейцарския франк ще остане несъмнено леговище, което ще удари износа. „ Няма решение, което с махане на магическа пръчка да избави Швейцария от следствията, произлизащи от актуалната обстановка “, добави той.

Касис сподели още, че Швейцария няма да изпрати военна поддръжка на Украйна, само че неутралитетът не може да значи равнодушие. „ Швейцария не може да толерира тази война, без да реагира. Русия всеобщо наруши възбраната за потребление на мощ, принцип, закотвен в интернационалното право. Като остане бездействаща, Швейцария щеше да играе играта на агресора “, счита президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР