Войната на Русия в Украйна е водена от опустошителна лудост

...
Войната на Русия в Украйна е водена от опустошителна лудост
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини към санкциите срещу Русия

Войната на Русия в Украйна е водена от " опустошителна полуда " и Швейцария е подготвена да заплати цената за отбраната на свободата и демокрацията, сподели в събота швейцарският президент Игнацио Касис.

Швейцария реши да наложи същите наказания на Русия като Европейския съюз, само че Касис настоя, че неутралитетът на Швейцария не е заложен на карта. Той обаче сподели, че Швейцария не може просто да стои настрани в " борбата сред народна власт и безчовечие " и е подготвена да понесе стопански удар.

" На 24 февруари лицето на света се промени, и то не по добър метод. Трябва самоуверено и неуморно да пазиме свободата и демокрацията. Това има цена. Цена, която Швейцария е подготвена да поеме ", написа той във вестник Le Temps. " Тази война е водена от опустошителна полуда, която разрушава всички правила и полезности на нашата цивилизация ".

Въпреки към този момент да не става дума за икономическа рецесия или спад, той сподели, че спорът ще окаже въздействие върху швейцарската стопанска система . По думите му, страната ще би трябвало да се оправи с " устойчивата и забележителна инфлация и възходящите цени на силата ", до момента в който валутата на швейцарския франк ще остане несъмнено леговище, което ще удари износа. „ Няма решение, което с махане на магическа пръчка да избави Швейцария от следствията, произлизащи от актуалната обстановка “, добави той.

Касис сподели още, че Швейцария няма да изпрати военна поддръжка на Украйна , само че неутралитетът не може да значи равнодушие. „ Швейцария не може да толерира тази война, без да реагира. Русия всеобщо наруши възбраната за потребление на мощ, принцип, закотвен в интернационалното право. Като остане бездействаща, Швейцария щеше да играе играта на агресора “, счита президентът.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР