Войната на Москва срещу Украйна води до недостиг на ключови

...
Войната на Москва срещу Украйна води до недостиг на ключови
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Заради войната Русия има недостиг на ключови оръжейни системи

Войната на Москва против Украйна води до дефицит на основни съветски оръжейни системи съгласно настоящи данни на английските разследващи служби, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Извънредните придвижвания на съветския въздушен превоз през ноември 2023 година подсказват, че Русия евентуално е преместила стратегически системи за противовъздушна защита от ексклава си Калининград на Балтийско море, с цел да компенсира претърпените неотдавна загуби на украинския фронт ", заяви през днешния ден английското министерство на защитата.

Това става след повишаване на загубите на системи за противовъздушна защита SA-21 в окупирани от Русия елементи на Украйна в края на октомври 2023 година, добавя то.

Кремъл счита Калининград - най-западният аванпост на Русия, граничещ от три страни с страни от НАТО - за един от най-стратегически сензитивните си региони, отбелязва английското ведомство.

Фактът, че съветското министерство на защитата " наподобява готово да поеме спомагателен риск тук, акцентира претоварването, което войната постанова на някои от основните, модерни качества на Русия ", добавя Лондон.

Руското управление неведнъж е оправдавало войната с аргумента, че задачата е да попречи на Украйна да се причисли към НАТО, отбелязва ДПА.

От началото на пълномащабната съветска война против Украйна през февруари 2022 година английското министерство на защитата разгласява ежедневно информация за хода на бойните дейности. Кремъл дефинира тези бюлетини като дезинформация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР