Войната много трудно може да излезе извън Украйна, освен при

...
Войната много трудно може да излезе извън Украйна, освен при
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Много малък е рискът войната да излезе извън границите на Украйна

" Войната доста мъчно може да излезе отвън Украйна, с изключение на при стратегическа неточност на Русия да предизвика страна от НАТО. Москва няма качества да води друга война, преди да е приключила тази в Украйна. Всички опасения, които започнаха да се тиражират в осведомителното пространство у нас са повече агитация, в сравнение с действителност. Няма такава действителност! Много дребен е рискът войната да излезе отвън границите на Украйна. Затова страните от Европейски Съюз и НАТО, а и други демократични страни, оказват помощ с оръжие на Украйна, с цел да може тя да изтласка агресора отвън интернационално приетите ѝ граници. По този метод спорът ще остане локализиран в границите на Украйна ".
Това съобщи пред БНР първият български боен представител в НАТО ген. Съби Събев.

" Ясно би трябвало да се разбере, че до момента в който Украйна се намира във война и има териториални искания към нея, е много мъчно да се получи единодушие от всички съюзни страни в НАТО за отправяне на покана и започване на договаряния за участие ", изясни той.

По думите на ген. Съби Събев е добра вест, че бойната група в България ще бъде надградена до равнище бригада:
" Докато трае войната в Украйна, Алиансът е задължен да вземе всички предохранителни ограничения, това е обвързвано и с реализацията на тези районни проекти за защита.... Тези 8 батальонни бойни групи, които бяха по Източния фланг на НАТО, явно ще прераснат в бригади. Ако в този момент са от 1000 до 1500 души, в този момент към този момент отиват от 4500 до 5000 души. Това ще ангажира и национални въоръжени сили, и въоръжени сили от останалите страни от НАТО. Тези бригадни групи са доста по-сериозен възпиращ детайл, в сравнение с до момента бяха батальонните групи. Което е сериозен сигнал към Русия, че НАТО ще отбранява всеки сантиметър от своята територия ".

Ген. Събев беше безапелационен, че договаряния за мир не се изключват, " само че би трябвало да бъдат основани условия за тях и да се договаря по изискванията на Украйна, а не по изискванията на Русия, която е агресор ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР