Войната между стрийминг платформите не се води от вчера или

...
Войната между стрийминг платформите не се води от вчера или
Коментари Харесай

Disney най-после успя да надвие Netflix

Войната сред стрийминг платформите не се води от през вчерашния ден или от през днешния ден, а през последните две години като че ли стана даже по-ожесточена. Конкуренцията освен е многочислена, само че и заплашителна.
 Netflix, резултатите от второто тримесечие и новата загуба на клиенти
Netflix с нов отрицателен връх

Загубата на клиенти продължава

Въпреки съществуването на много стрийминг платформи, главната битка за върха си остава сред Netflix и Disney. И най-малко досега Netflix държеше решително първото място по брой клиенти. Но 2022 година несъмнено не е най-силната им. Освен че изгубиха клиенти и пари, изгубиха и първото място.

От The Hollywood Reporter разбираме, че за третото фискално тримесечие на годината Disney+ е нараснала клиентите си с още 14.4 милиона и към този момент има общо 152.1 милиона клиенти. Което е много надалеч от тези на Netflix, които по последни данни имаха 220.7 милиона клиенти.

Но картинката се трансформира, когато прибавим клиентите на останалите стрийминг услуги, които Disney има в портфолиото си. Става дума за Hulu и ESPN+. Тогава общият брой клиенти, които Disney има набъбва на 221 милиона.
 Prey, She-Hulk: Attorney at Law, Andor и новите филми и сериали в Disney+ през август
Новите филми и сериали в Disney+ през август

От Pixar през Хищникът, та до Marvel

Да, може и да не е доста равностойно - трима против един, само че за първи път от години Netflix отстъпва първото място по брой клиенти. Иначе, Hulu имат 46.2 милиона клиенти, до момента в който ESPN+ 22.8 милиона.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР