“Войната между Израел и “Хамас трябва да е знак “Внимание

...
“Войната между Израел и “Хамас трябва да е знак “Внимание
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Войната между Израел и “Хамас” трябва да е знак “Внимание” за България

“Войната сред Израел и “Хамас ” би трябвало да е знак “Внимание ” за България.Следя събитията в Израел и съм извънредно съпричастен. ” Това сподели Даниел Лорер от Политическа партия в ефира на bTV.

В Израел са привикнали, само че случилото се в събота беше друго

“Това бе средновековна свирепост от страна на “Хамас ”. Стигнаха до ново равнище: до това на “Ислямска страна ” в Сирия и Ирак. Ниво, което употребява жестокостта демонстративно, с цел да се потвърди слабостта на съперника и да се доближи до резултат, който на никого не е ясно какъв ”, добави той.

Войната сред Израел и “Хамас ” би трябвало да е знак “Внимание ” за България

“Бременни дами, хора с Алцхаймер, които са отвлечени като заложници, хора оживели от Холокостта, които са взети за заложници. Това е нещо, което накара израелското общество, да изпадне в потрес. Никой не може да си изясни по какъв начин е допустимо това да се случи в страна, която мисли, че системите ѝ за сигурност са най-хубавите в света. Неминуемия извод, до който ще стигне Израел, е, че доста от институциите в страната са спрели да работят поради опълчване на обществото и политическо напрежение. За страдание, тази събота видяхме резултата от институционалния разпад ”, уточни още Лорер.

“Може да ни чакат същите провокации. Къде е КСНС? Призовавам, изключително когато се касае за стратегически значими неща като груповата сигурност, да не подхождаме партизански, партийно и самостоятелно ”, моли националният представител.

По-рано през днешния ден Бойко Борисов прикани да бъдем доста деликатни. Още по-внимателни в езика, дейностите о твърди против тези, които сеят гнет, сподели в Народното събрание водачът на ГЕРБ.

“Конфликтът е от няколко дни. Изкарано е дълго оръжие по улиците. Вярвам в службите, имам вяра в “Гранична полиция ”, уточни той.

Дано огромните играчи в международната политика намерят мъдрост, добрина поради всички хора по света. Това е спор, който е от хилядолетия. Трябва политическа зрялост измежду водачите в света. Молим се за това, уточни Борисов.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ счита, че съществува риск за разгръщане на спора в Газа. Според него няма директна опасност за националната сигурност.

“Президентът трябваше да свика КСНС, там да се обсъдят задълбочено всички гледни точки и да се изиска от службите да показват проект по какъв метод да се обезвреждат рисковете пред националната сигурност, ” сподели още Атанасов.

“Единственото нещо което ме впечатли, представителят на ДАР нямало никаква връзка сред войната в Украйна и това което става в Близкия Изток. Това ме учуди. ”

“Ако не друго най-малко да четат явната информация от Централно разузнавателно управление на САЩ ”, сподели Атанасов.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР