Войната между институциите води до това, което виждаме - смърт

...
Войната между институциите води до това, което виждаме - смърт
Коментари Харесай

Гешев: Войната между институциите води до смърт на пътя, смърт на полицаи и ограбени хора

" Войната сред институциите води до това, което виждаме - гибел на пътя, гибел на служители на реда и ограбени възрастни хора. А ние сме тук, с цел да оказваме помощ на тях, тъй като те ни заплащат заплатите ", съобщи Гешев пред медиите преди срещата си с ЦИК във връзка предварителните избори.

Главният прокурор изрече съболезнования на околните на починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи от Бургас, които се пробваха да спрат рейса с незаконни мигранти. Гешев сподели, че не може да даде повече детайлности всъщност по случая от към този момент оповестеното от наблюдаващия прокурор, като уточни, че това е от подготвеност на следователите.

" Ситуацията е тревожна в сегмента " престъпност ", само че този проблем е решим с взаимоотношение на институциите, съобщи още основният прокурор. Гешев акцентира, че през последната година е налице растеж на закононарушенията, свързани с мигрантския напън и незаконен трафик, с наркоразпространението, както и с пътните произшествия, битовата престъпност.

" Отворени сме за взаимоотношение с всичк български институции в границите на своите пълномощия. Ние от доста време призоваваме към взаимоотношение. Българските жители би трябвало да знаят, че българската страна е длъжна не да удовлетворява персоналното его на ръководителите на институции, а техните ползи /б.р.- на гражданите/. Не е заслужено хората, които заплащат налози, да търпят престъпността, в случай, че страната е длъжна и може да реши огромна част от тези проблеми ", добави основният прокурор.

" Само взаимоотношението може да докара до резултат - в случай че една система води война с друга система, няма да има резултат. Само дружно държавните институции може да доведат до добър резултат, едната да не действа добре, това се отразява на крайния резултат ", сподели още Гешев. Той заключи, че всяка от институциите има свои проблеми и би трябвало да си ги взема решение сама, с цел да е налице след това ефикасното взаимоотношение.

" Единственият зложелател на прокуратурата е престъпността и ние сме подготвени, и ще взамодействаме с Министерство на вътрешните работи в полза на българските жители, тъй като в тази тежка конюнктура не може страната да предизвиква спомагателни проблеми на българските жители, като не си прави работата ", добави основният прокурор, като предизвести, че през зимата ситуацията ще се усложни.

Иван Гешев разяснява и отхвърли на вътрешния министър взаимни екипи на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да работят по закононарушенията, свързани с предварителния избор и нарушаването на правото на свободен избор на гласоподавателите.

" Няма да разясня изказванете на вътрешния министър. Разпоредбите на Изборния кодекс са безапелационни, такива щабове и общи екипи са категорично планувани в закона. Не виждам някакъв проблем със заповед или без заповед, значимо е да се прави работа в полза на българските жители ", съобщи Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР