Войната между институциите в една държава никога не е довела

...
Войната между институциите в една държава никога не е довела
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Войната между институциите в една държава...

Войната сред институциите в една страна в никакъв случай не е довела до нищо положително. Това сподели във връзка нападките против нея от страна на Цветан Цветанов пред публицисти в Пазарджик вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе посетител на тържеството във връзка 50 години от основаването на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Драматичния спектакъл.

Господин Цветанов от нощес потвърди моето изказване, че това работи – да влиза в  спор с президентската институция, по всевъзможен мотив да се пробва да разрушава нашия престиж. Включително нощес след едно много дълго и мъчно съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Това, което бих предложила на Цветан Цветанов, е деликатно да наблюдава моето присъединяване. Искреният ми съвет към него е  - дано по-малко да дава избрания и квалификации за други политически водачи, за други институции. Нашата най-важна задача сега е България да успее с председателството и да даде късмет и бъдеще на младежите и на всички български жители. Затова ни би трябвало народен консенсус, съобщи вицепрезидентът.

Що се отнася до политическите му забележки, явно това не е неговата мощ. Аз през вчерашния ден споделих, че за жалост Цветан Цветанов това работи от момента, в който аз и Румен Радев спечелихме президентските избори през 2016 година. Очевидно това е неговата роля в този парламент и това е тъпо, тъй като българският парламент има доста какво да свърши през този мандат. Много от законите са безусловно до средата, закони, които се чакат от българското общество, българският бизнес и българската стопанска система.

На въпрос би трябвало ли държанието на Цветанов да се приема като позиция на партия ГЕРБ Илияна Йотова отговори, че прави впечатлени, че във войната с президентската институция и изказванията си Цветанов става все по-голям отшелник.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР